20 november 2011

Snel een ramdisk aanmaken met TmpDisk

TmpDisk is een gratis applicatie waarmee op een zeer snelle en eenvoudige wijze een ramdisk kunt aanmaken. Alleen het opgeven van de naam en de grootte zijn voldoende om een ramdisk te creëren.

Een ramdisk is een virtuele harddisk die wordt aangemaakt in het ram-geheugen van je Mac, hierdoor is deze razend snel en uitermate geschikt voor bewerken van grote bestanden, scratchbestanden en het uitpakken van gecomprimeerde bestanden. Op het moment dat je een ramdisk unmount of als je de Mac herstart dan is de gehele inhoud van de ramdisk verdwenen. Een ramdisk kun je dus niet gebruiken voor permanente opslag van gegevens.

Na het starten van de TmpDisk applicatie verschijnt er een nieuw symbool (disk) in de OS X menubalk. Door te klikken op het symbool kun je direct een nieuwe ramdisk aanmaken. Tevens kun je alle actieve ramdisk bekijken en ervoor kiezen om de tool automatisch te starten op het inloggen op je Mac.

TmpDisk kun je gratis downloaden op de onderstaande website:

http://inkscribbles.com/app/tmpdiskReacties


 • King

  20 november 2011 om 11:25

  Is alleen voor OSX Lion!

 • Laurens

  20 november 2011 om 12:27

  Handig! Bedankt maar weer.

 • maarten

  20 november 2011 om 15:26

  Super! Ideaal voor fotobewerking. Volgende iMAC een met een SSD!

 • Ronny

  21 november 2011 om 18:25

  Dit is een super tip waar ik zeer graag gebruik van wilde maken, maar als ik op download klik krijg ik een donkergrijze pagina te zien en geen download.
  ik heb mijn Imac 27¨I7 nu ongeveer 6 maanden en heb nog nooit gehad.
  Dus ik ben een ex windows gebruiker.
  Heeft iemand een tip hoe ik dit kan oplossen aub?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!