29 oktober 2015

F.lux: Het blauwe licht van je Mac aanpassen naar natuurlijk licht

f.lux icon

Iedereen weet dat een volledige dag achter een computerscherm zitten vermoeiend is voor de ogen. Dit wordt veroorzaakt door het blauw-witte licht dat het scherm produceert.

Je kunt de helderheid van het scherm verminderen door handmatig de helderheid aan te passen en zo je scherm donkerder te zetten. Maar het felle blauwe licht blijft actief, de F.lux applicatie kan hierbij een uitkomst bieden.

f.lux is een applicatie dat je kunt installeren en op de achtergrond actief is. F.lux is in staat om de kleuren van het licht op je scherm aan te passen naar zachte wit-tinten met een vleugje geel en oranje.

voorbeeld van f.lux

De app houdt rekening met het uur en de plaats waar de Mac zich bevindt. Aan de hand van deze factoren zal f.lux het scherm zo instellen dat het geen negatieve invloed heeft op je ogen. Ook houd f.lux rekening met het uur wanneer je zou gaan slapen en opstaan. Via de menubalk heb je ook snel enkele voor ingestelde opties aanklikken waardoor je zelf handmatig het scherm kunt aanpassen.

Bijkomend voordeel F.lux is volledig gratis en kan hier worden gedownload, meer informatie lees je ook op deze pagina terug.

Lees ook: Brightness Slider, De helderheid van het scherm aanpassen.Reacties


 • Jasper

  29 oktober 2015 om 20:02

  Dit zocht ik al een hele tijd werd gek om steeds de profielen aan te passen van me mac…
  Nouja bespaard weer een hele hoop hoofdpijn als ik weer eens te lang achter me mac moet verblijven.

 • Henk

  30 oktober 2015 om 10:21

  Heb sinds ongeveer een jaar een (computer/lees) bril van Hans Anders. Die heeft een special coating die het blauwe licht filtert.

  Werkt perfect! En nee, ik werk daar niet :).

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!