29 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Webvideo’s zoeken met Spotlight

spotlight icon voor OS X/iOS

Spotlight is in OS X Yosemite geheel op de schop gegaan en ook in OS X El Capitan zijn er enkele nieuwigheden toegevoegd. Zo kun je het gehele Spotlight venster verplaatsen en van grootte wijzigen.

Verder kun je vanaf nu ook sportuitslagen en -informatie opvragen (werkt helaas nog niet goed in Nederland en België) en kun je webvideo’s zoeken vanuit spotlight. Hoe lees je in onderstaande procedure.

Om webvideo’s te zoeken dien je eerst spotlight te activeren door in de menubalk te klikken op het vergrootglas of met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + spatiebalk

webvideo's bekijken in Spotlight

Vervolgens vul je de naam (of een gedeelte hiervan) van de video met daarachter het kernwoord 'video' bijvoorbeeld: niet werkende lightning video, als het goed is krijg je nu een video van appletips voorgesteld. Door op het zoek resultaat te klikken krijg je rechts extra informatie te zien en kun je de video vanuit Spotlight starten.

We moeten toegeven dat deze functie nog niet naar behoren werkt, soms geeft hij helemaal geen of een verkeer resultaat. Maar de mogelijkheid is er en wordt vast in de toekomst verfijnd.

Lees ook: Spotlight verplaatsen en van grootte wijzigen in OS X El CapitanReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!