4 juli 2012

De laatste kans om je MobileMe bestanden te archiveren

Zoals vele MobileMe gebruikers zullen gemerkt hebben is sinds 1 juli jongstleden de dienst gedeactiveerd. Althans het is niet meer mogelijk bestanden te bewaren in iDisk. Vanaf nu worden dus alle synchronisaties gedaan met behulp van iCloud.

De MobileMe-galerie en iDisk diensten zijn niet beschikbaar onder iCloud. Mocht je bestanden die aanwezig waren op je iDisk alsnog willen downloaden dan is dit mogelijk via Safari. Maar wees er snel bij, deze functionaliteit is slechts tijdelijk beschikbaar.

Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Ga naar MobileMe.com
• Klik op 'Sign In'
• Selecteer de optie 'iDisk'
• Log in met je Apple ID

Selecteer vervolgens met behulp van de cmd⌘-toets alle bestanden en mappen in je iDisk en klik hierna boven op het download icon, te herkennen aan de pijl omlaag. Automatisch zal MobileMe hier een zip-bestand van maken en vervolgens downloaden op je Mac. Hierna kun je dit zip-bestand uitpakken en de gewenste content bewaren op je Mac of elders.

Wanneer je gebruikt maakte van MobileMe-galerie heeft Apple dit op een handige manier opgelost. Wanneer je iPhoto opstart en in de navigatiekolom klikt op MobileMe zal er een pop-up venster verschijnen. Hierin wordt uitgelegd dat de dienst MobileMe is gestopt. Wanneer je op 'OK' klikt zal iPhoto automatisch alle foto's die aanwezig waren in de MobileMe-galerie downloaden en deze in een album plaatsen in iPhoto. Dit album vind je terug in de navigatiekolom onder de naam 'Van MobileMe'.

Meer tips voor iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ronald

  4 juli 2012 om 11:37

  Is het ook mogelijk om de synchronisatie van iDisk te stoppen waardoor alle bestanden in een lokale map op je computer blijven staan?

  Bij mij werkt dit in ieder geval. Ben benieuwd of het onder Mountain Lion nog werkt :-). Voor de zekerheid heb ik wel de belangrijkste documenten bewaard.

 • cees

  4 juli 2012 om 12:00

  De truc van Apple met behulp van iPhoto de fotos te downloaden lijkt handig maar is een ramp als je meer dan één bibliotheek hebt. Ik heb vele biebs en iedere keer als ik een andere bieb open, begint hij weer alle fotos te downloaden die ik dus al tig keer heb in andere biebs en bevriest het zo ongeveer de computer.Ik hoop dat Apple gauw iets doet want 1 x is genoeg.En ik weet niet hoe lang tijdelijk is, maar hoe eerder het stopt hoe liever ik het heb.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!