3 juli 2012

ScreencastiOS: Een URL automatisch openen in Chrome

Afgelopen week is Google Chrome verschenen in de App Store. Deze razend populaire browser voor iOS is door vele gebruikers gedownload en geïnstalleerd op hun iPhone, iPad of iPod Touch. Echter is Safari een goede en de standaard browser in iOS.

Toch zijn er een aantal gebruikers die Chrome als standaard browser willen gebruiken. In iOS is het niet mogelijk een andere browser als standaard in te stellen, met behulp van een klein javascript kunnen URL's die in Safari zijn geopend automatisch door te sturen naar Chrome om deze daar vervolgens te bekijken. Volg hiervoor onderstaande procedure:

Open Safari op je iDevice en maak een nieuwe bladwijzers aan, daarbij maakt het niet welke webpagina je gebruikt. Geef de de bladwijzer de naam ‘Chrome’. Je maakt een bladwijzer aan via het deel-symbool (te herkennen aan de pijl) onderaan de safaripark, selecteer de optie ‘Voeg bladwijzer toe’. Plaats de bladwijzer in het menu bladwijzers.

Nadat je bovenstaande procedure hebt uitgevoerd dien je de bladwijzer te voorzien van he javascript. Tap op het bladwijzer-symbool (boekje) in de safaribalk. Tap vervolgens op 'Wijzig' en selecteer de bladwijzer 'Chrome' en vervang de url met de onderstaande code:

javascript:location.href=%22googlechrome%22+location.href.substring(4);

Bevestig door op 'Gereed' te tappen. Wanneer je nu een bepaalde URL hebt geopend in Safari en je wilt deze openen in Chrome volstaat het om te tappen op het bladwijzer-symbool en vervolgens de bladwijzer 'Chrome' te selecteren. Automatisch zal de URL worden geopend in de Chrome-applicatie.

Screencast:

Eerder hebben we al in een artikel besproken hoe je met behulp van een javascript de tekstgrootte kunt aanpassen in Safari. Dit artikel kun je hier terugvinden.

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • vraag

  3 juli 2012 om 12:08

  Er is ook een bladijzer voor root?Weet iemand die?

 • sredlums

  3 juli 2012 om 21:44

  Zal aan mij liggen, maar op welke manier is dit een vervanging voor het niet kunnen instellen van je standaard-browser?
  Je opent nu een link, die opent dan in Safari, en dan kun je daar via deze wijze dezelfde pagina nog eens in Chrome bekijken. Waarom zou je dat willen?
  Zal vast voor sommige gevallen handig zijn, maar een vervanging voor een in te stellen voorkeursbrowser is het geenszins natuurlijk.

  Heb Chrome geprobeerd maar kan er niet enthousiast over raken trouwens, kan niets vinden dat me er toe zet te switchen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!