2 juli 2012

RedQuits: Applicaties afsluiten met het rode bolletje

Wanneer je een applicatie in Mac OS X afsluit met behulp van de rode knop in de knoppenbalk wordt alleen het venster afgesloten. Hierdoor zal echter niet de applicatie worden afgesloten, deze zal op de achtergrond actief blijven.

Wanneer er meerdere applicaties op de achtgrond actief blijven zal dit niet ten goede komen voor het werkgeheugen van je Mac en zal deze trager aanvoelen. Dankzij de gratis applicatie RedQuits is het mogelijk om een applicatie volledige af te sluiten wanneer je op het rode bolletje klikt.

Uiteraard kun je ook gewoon gebruik maken van de toetscombinatie cmd⌘ + Q of via het applicatiemenu en vervolgens de optie 'Stop naam applicatie' klikken. Het voordeel van RedQuits is dat de applicatie altijd volledig wordt afgesloten wanneer je klikt op het rode bolletje. Volg onderstaande procedure om RedQuits te installeren.

Download hier gratis RedQuits
• Installeer vervolgens 'RedQuits_v2.pkg'
• Open RedQuits

Om RedQuits te activeren volstaat het om de optie 'Activate RedQuits' te selecteren. Deze optie dien je telkens te selecteren wanneer je je Mac opnieuw opstart, echter wanneer de de optie 'Start RedQuits automatically at login' selecteert zal RedQuits automatisch geactiveerd worden bij het inloggen.

Wanneer er meerdere vensters van een applicatie zijn geopend zullen deze allemaal worden afgesloten wanneer je gebruik maakt van het rode bolletje. Wanneer je de optie 'Quit only when 1 window is left for that app' selecteert zal enkel de applicatie worden afgesloten wanneer je nog maar één venster actief hebt van een bepaalde applicatie.

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Djinpa

  2 juli 2012 om 10:00

  Meteen uit geprobeerd om het via cmd>q te doen wat goed werkt. MAAR als je daarna bv, het internet weer aanzet gaat meteen alles dat je hebt gesloten weer open, dus meerdere pagina’s en dat is irie heel irie maar toch bedankt voor de tip.

 • Fred Zelders (@MacLessen)

  2 juli 2012 om 14:39

  Waarom wil je het nou anders maken dan bedacht is.

  Gewoon CMD+Q en je bent klaar.

  Als je dan TOCH zoiets wil kan je beter een PC met Windows gaan gebruiken.

 • Patrick Bijvoet

  2 juli 2012 om 18:55

  Eens met de vorige spreker, ik ben een overstapper. Gebruik zowel windows als een Imac. (die overigens zoveel werkgeheugen heeft, dat het ook niet veel uitmaakt). Vrij snel aan klavertje Q gewend geraakt.

  Overigens, er zijn een paar apps die wel volledig afgesloten kunnen worden met het rode bolletje. Inmiddels vind ik dat verwarrend en zelfs irri.

 • Ruud

  10 juli 2012 om 16:19

  @Patrick Bijvoet: het is misschien verwarrend dat het rode bolletje soms wel, soms niet het programma volledig afsluit, maar er zit wel degelijk een reden volgens Apple in:
  elk programma dat in principe altijd maar één venster tegelijk open kan hebben (bijvoorbeeld Adresboek), zal volledig afsluiten als je op het rode bolletje klikt. Een programma dat meerdere vensters tegelijk open kan hebben (bijvoorbeeld Mail) , zal niet afsluiten, ook niet als je op het rode bolletje van het nog enige openstaande venster klikt.

  Maar ik ben zelf ook blij met RedQuits, want in de meeste gevallen wil je toch echt het programma afsluiten als je op het bolletje van het laatste/enige openstaande venster klikt.

Een reactie toevoegen: