12 juli 2014

Evernote Webclipper: Content selecteren en bewaren

evernote iconEvernote is de applicatie waarmee je van tekst en foto's notities kunt maken, waarna je deze kan plaatsen in folders en handige mappen. Bovendien is Evernote meer dan alleen maar een notitie-applicatie. Zo kan deze tekst op afbeeldingen registeren (OCR) en kun je hierin zelfs zoeken. Bovendien wordt alles online gesynchroniseerd.

Evernote is een online dienst, dit wil zeggen dat je alle notities online kunt raadplegen en synchroniseren met al je apparaten. Daarnaast kun je notitieboeken delen met derde waardoor je eenvoudig samen de notities kunt controleren en bewerken. Hierdoor verleent Evernote zich ook als perfecte tekstverwerker, maar er is meer. Met behulp van de handige ‘Webclipper’ kun je eenvoudig artikelen, afbeeldingen en teksten vanaf het internet automatisch plaatsen in je Evernote. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Download de Evernote webclipper via deze pagina
• Installeer deze voor Safari (of Chrome, Firefox, enzovoorts)
• Open hierna je webbrowser en navigeer naar een webpagina

webclipperecernote

Klik vervolgens op het Evertnote webclipper icon en onmiddellijk wordt de extensie geopend. Log hier voor de eerste keer in met je Evernote account om gebruik te kunnen maken van deze dienst. Vervolgens kun je zelf bepalen hoe je knipsel eruit moet komen te zien. Je hebt de keuze uit het gehele artikel, een vereenvoudigde weergave ervan, volledige pagina, als bladwijzer, enzovoorts. Verder kun je via de webclipper markeringen aanbrengen via de optie ‘opmaken’. Onder ‘bestand’ kun je een notitieboek selecteren en eventuele trefwoorden toevoegen aan de notitie.

Via de knop ‘Opslaan’ kun je het artikel (webpagina) bewaren in je Evernote en via de knop ‘Delen’ kun je eenvoudig jouw bewerkte knipsel delen via diverse sociale media. De webclipper is ideaal om snel allerlei interessante zaken op het internet te bewaren in je Evernote, zonder hiervoor handmatig te kopiëren en te plakken. Een echte aanrader dus voor de Evernote gebruiker.

Maak een gratis Evernote account aan, klik hier!

Evernote
EvernoteApple Watch app
Categorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Evernote
iPad & iPhone  4+  174 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Evernote kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: