11 juli 2014

iOS Pages: Tab, voetnoot, pagina-, regel- of kolom-einde toevoegen

pages retina iconMet behulp van de iOS pages applicatie kun je tekstdocumenten bewerken en opmaken op je iPhone, iPad en iPod Touch. Met behulp van iCloud worden deze gesynchroniseerd met al je Apple apparaten zodat je deze tekstdoucmenten ook kunt raadplegen op bijvoorbeeld je Mac of via de webversie van Pages op iCloud.com.

Veel iOS gebruikers die gebruik maken van Pages zoeken zich suf naar de mogelijkheid om een pagina-einde of voetnoot toe te voegen aan een document. In eerste instantie lijkt deze optie niet aanwezig, maar dat is niet zo. Volg onderstaande stappen ter verduidelijking:

Open een document in de iOS Pages applicatie en tap gedurende enige momenten op lege plek waar je een item wil toevoegen, laat los zodra het vergrootglas (cirkel) verschijnt. Er opent nu een pop-up menu met allerlei opties en functie met betrekking tot de opmaak van het document. Tap op het driehoekje om meer opties weer te geven en navigeer op deze manier naar de optie ‘Voeg in’

pagina-eindeios

Tap vervolgens op ‘Voeg in’ om een extra menu te openen. In dit menu kun je allerlei opties selecteren en toevoegen aan je document waaronder een tab, voetnoot, pagina-einde, regel-einde en een kolom-einde. Op deze manier kun je belangrijke opmaak-onderdelen toevoegen zonder hiervoor ingewikkelde menu’s te hoeven openen.

doorloopfuncties

Wanneer je Pages gebruikt op een iPad is het invoegen van deze functies nog eenvoudiger. Je kan namelijk tappen op de plus-knop die zich boven het toetsenbord van je iPad bevind. Hier kun je vervolgens deze functies selecteren en toevoegen.

Pages
PagesCategorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  412 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Pagina's kun je hier terugvinden.Reacties


  • Ipad gebruiker

    10 november 2015 om 18:23

    Hoi,

    Ik heb een vraagje, hoe schakel je de balk boven het toetsenbord op je iPad in?

    Alvast bedankt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!