12 juli 2014

Een agenda delen zonder dat deze kan worden bewerkt

agenda ical icon retinaHier op appletips hebben we al verschillende tips geplaatst over het delen van je Agenda’s met contactpersonen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld je "werk"-kalender wilt delen met je collega’s of partner. Een kalender kun je heel simpel delen via OS X of via iCloud. Hoe je dit precies kunt doen kun je hier terugvinden.

Daarnaast is het ook mogelijk om de iOS kalender te delen met behulp van je iPhone, iPad of iPod Touch, de uitleg van deze procedure kun je hier terugvinden. Wanneer je een agenda deelt kan de andere persoon deze bekijken en bewerken, wil je echter dat alleen de agenda kan worden bekeken? Volg dan de onderstaande stappen:

Procedure OS X
Open de Agenda applicatie en navigeer naar de navigatiekolom. Klik naast de agenda op het deel-icon te vergelijken met een Wi-Fi icon. Klik vervolgens bij de naam van de persoon waarvan je de deling wil wijzigen op het driehoekje. Selecteer hier de optie ‘Alleen lezen’ en klik op ‘Gereed’ om te bevestigen. Deze persoon kan dan alleen nog maar de agenda bekijken en niet bewerken, deze instelling wordt gesynchroniseerd via iCloud met al je Apple apparaten.

alleenlezenosx

Procedure iOS
Open de Agenda applicatie en tap onderin de navigatiebalk op Agenda’s. Tap op de gedeelde agenda en vervolgens naast de gedeelde contactpersoon op ‘Bekijk en wijzig’. Schakel hier de optie ‘Sta bewerking toe’ uit, keer terug naar het vorig menu en bevestig door op ‘Gereed’ te tappen. De contactpersoon kan hierna alleen nog maar de agenda bekijken en niet bewerken, deze instelling wordt gesynchroniseerd via iCloud met al je Apple apparaten.

alleenlezenios

Procedure iCloud.com
Open je webbrowser en navigeer naar iCloud.com en log in met je Apple ID. Open hier de Agenda webapplicatie en klik hier in de navigatiekolom naast de agenda op het deel-icon te vergelijken met een Wi-Fi icon. Klik vervolgens bij de naam van de contactpersoon waarvan je de deling wil wijzigen op het ‘driehoekje'. Vink hier de optie ‘bekijken’ aan en bevestig door op ‘OK’ te klikken.

alleenlezenicloud

De contactpersoon kan dan alleen nog maar de agenda bekijken en niet bewerken, deze instelling wordt uiteraard gesynchroniseerd via iCloud met al je Apple apparaten.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


 • Stefan

  1 augustus 2014 om 16:06

  Beste,

  Wie is verantwoordelijk voor de inhoud van deze agenda?
  Het ‘suikerfeest’ is geen nederlandse feestdag maar, staat wel als zodanig aangegeven.

  Graag zou ik een horen wat de beweegredenen waren deze blunder te maken en goed te keuren en uit te voeren.

  Graag uw reactie.

 • Wesley Fabry

  1 augustus 2014 om 16:12

  @stefan nogmaals: Deze ‘feestdagen Agenda’ bevat alle officiele Nederlandse feestdagen en feesten die hier ‘intens’ worden gevierd, waaronder het suikerfeest en halloween. Niet tevreden? Uitschakelen kan altijd..

Een reactie toevoegen: