8 augustus 2017

Chatten met vrienden in de YouTube app

logo van youtube retina

YouTube heeft een nieuwe deelfunctie geactiveerd in de Youtube app. Via deze deelfunctie is het mogelijk om te chatten met vrienden over een YouTube video. Zo kunnen je samen naar een video kijken en commentaar geven.

De chatfunctie werd eerst al in een select aantal landen getest, maar sinds gisteren is de optie voor iedereen beschikbaar. Steeds meer YouTube gebruikers melden dat ze de chatfunctie kunnen gebruiken, deze wordt namelijk langzaam uitgerold voor alle gebruikers. Het kan dus zijn dat de optie bij jou nog niet actief is, maar dat zal de komende dagen veranderen.

Chatten via de YouTube applicatie

Voortaan is het mogelijk om video’s direct in de YouTube applicatie te delen met vrienden zonder tussenkomst van een andere app. Vanuit YouTube kun je dan een chat starten en de video bespreken met de genodigden. Een chatgesprek starten is erg eenvoudig, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de YouTube applicatie
• Navigeer naar een video
• Tik onderaan de video op de deel-knop (pijl-knop)
• Selecteer de vrienden naar wie je de video wil sturen

In de app komt onderaan bij het tabblad 'Activiteit' een extra gedeeld-optie tevoorschijn waarin ja alle chats terug kunt vinden. Je kunt een één op één gesprek voeren of een groepsgesprek starten met maximaal 30 vrienden. Google, het bedrijf achter YouTube, hoopt hiermee dat de gebruiker in de app blijft en zo meer video's gaat ontdekken.

appletips op YouTube

Ook appletips heeft een eigen YouTube kanaal, regelmatig posten we een handige videotips (screencasts) met betrekking tot iOS, macOS (OS X), Apple Watch of tvOS. Klik hier om te abonneeren op het appletips kanaal en abonneer je gelijk ook op het YouTube kanaal van Wesley Fabry [PixelWess89] met leuke Planet Coaster video's.

Lees ook: YouTube video’s snel tien seconden vooruit of terugspoelen

YouTube: Watch, Listen, Stream
YouTube: Watch, Listen, StreamCategorie: Photo & Video, Entertainment
Ontwikkelaar: Google, Inc.
TV, iPad & iPhone  17+  155 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!