12 juli 2014

AT Holiday: Inbrekers te slim af zijn met Hue Secure (Archief)

huesecureicon UPDATE: Helaas de applicatie is niet meer beschikbaar in de iOS App Store.

Origineel bericht:
Vorig jaar introduceerde Philips een prachtig velrlichting-systeem genaamd Hue. Dit slimme lichtsysteem zorgt ervoor dat je met behulp van je iPhone, iPad of ander smartdevice de verlichting in huis kan bedienen. Niet alleen saai wit licht, maar ook prachtige kleuren kunnen worden weergegeven.

De insteek van dit systeem is de sfeer van een foto of video tot leven brengen. Hierin is Philips zeer zeker in geslaagd, dankzij het open API-netwerk kunnen ontwikkelaars allerlei applicaties uitbrengen die communiceren met het Hue-systeem. Voor de gebruikers van dit systeem is er goed nieuws, met behulp van de gratis applicatie ‘Hue Secure’ kun je Hue-lampen bedienen met behulp van een tijdsklok. Ideaal wanneer je op vakantie bent en je huis levend wil maken door middel van licht, dit om inbrekers op het verkeerde been te zetten.

De vraag de veel Hue gebruikers zich nu zullen stellen is: wat biedt ‘Hue Secure’ meer dan de standaard Hue-app waarbij je ook timers en wekkers kunt inschakelen. De standaard applicatie biedt enkel de mogelijkheid om een scene in of uit te schakelen op een bepaald tijdstip. Hue Secure maakt het mogelijk groepen verlichting aan te maken en deze vervolgens aan te sturen. Daarbij is het mogelijk de helderheid van de lichten aan te passen en ervoor te kiezen om regenboogkleuren te gebruiken. Dit wil zeggen dat je dan lampen voortdurend van kleur veranderen wanneer deze door Hue Secure worden ingeschakeld, dit geeft nog meer leven in je huis terwijl je weg bent.

huesecure1

De echte kracht in de Hue Secure app schuilt hem in de ‘Always Home’ functie. Deze slimme toepassing zorgt er namelijk voor dat het lijkt dat je huis leeft terwijl je weg bent. Schakel met één druk op de knop bij het verlaten van je huis deze functie in en hij bootst een levend huis na. Dit wil zeggen dat door de dag verschillende lampen aan en uit gaan, ’s nachts deze doven (omdat je zogenaamd gaat slapen), ’s ochtends gaan ze weer aan (opstaan). Daarbij kun je aangeven dat je ook lampen ‘buiten’ hebt hangen, deze zullen ’s nachts actief worden en allerlei situaties nabootsen.

huesecure2

Bijkomend voordeel, met de ‘Always Home’ functie kun je een TV nabootsen die actief is, hiermee kun je instellen dat bepaalde lampen een TV gaan simuleren zodat het lijkt alsof iemand in huis TV aan het kijken is. Helaas is de Always Home niet gratis en dien je deze aan te schaffen via een in-app aankoop, wat zeker de moeite is voor een veilig gevoel.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Philips Hue lampen zijn te koop vanaf € 59,95, een starter-set met drie lampen en een bridge kost €199,95. Daarnaast heb je nog tal van ander Hue-lampen waaronder spots en LED-strips. Meer informatie over Hue lampen vind je hier terug.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.


  • PB

    3 april 2015 om 10:48

    Komt de app nog in de APP store? Is namelijk nu niet beschikbaar.

  • Mb

    24 november 2016 om 12:34

    Wat heb je aan zo’n bericht de hue secure app is niet in de appstoreDo NOT follow this link or you will be banned from the site!