30 juni 2008

Backup maken van je Apple TV 1e generatie

inside-atvLet op, dit artikel is van toepassing op de eerste generatie Apple TV. Klik hier voor meer tips voor de nieuwe generatie Apple TV.

Wanneer je wilt gaan experimenteren met Patchsticks op je Apple TV, bijvoorbeeld om je DiVX downloads te gaan bekijken dan is het raadzaam om een eerst een backup van je harddisk te maken.

Normaal gesproken kan je de Apple TV altijd restoren doormiddel van de Factory default optie. Echter niet alle Patchsticks zijn dusdanig netjes geprogrammeerd dat de Factory default optie blijft werken na het patchen. In zo'n geval is het dan handig om een backup te hebben zodat je de Apple TV volledig kunt restoren.

Voordat je een backup gaat maken is het verstandig om eerst een 'Factory default' uit te voeren zodat de Apple TV leeg is en de backup zeer compact blijft. Hierna dien je de harddisk aan je Mac te koppelen met een USB of Firewire adapter. De harddisk is vrij eenvoudig te verwijderen uit de Apple TV door het rubber aan de onderzijde los te halen, en de kast te openen met een Torx 6 en 8 schroevendraaier.

Koppel hierna de harddisk via USB of Firewire aan je Mac en controleer wat het drive ID is doormiddel van het terminal commando:

diskutil list

Op de Apple TV harddisk staan de partities Efi, Recovery, OSBoot en Media. Wanneer je de disk hebt verbonden doormiddel van USB dan zal dit in de meeste gevallen /dev/disk1 zijn. Gebruik in onderstaande commando's het juiste drive ID als dit afwijkt.

Je kunt nu een backup van je harddisk maken doormiddel van het commando:

dd if=/dev/disk1 of=atvbackup.dmg bs=1m

Afhankelijk van de hoeveelheid data kan dit een tiental minuten duren.
Hierna heb je een backup gemaakt van de complete harddisk.

Wanneer je de Apple TV wilt restoren gebruik dan het commando:

dd if=atvbackup.dmg of=/dev/disk1 bs=1m

Mocht je geen backup hebben en is je Apple TV niet meer bruikbaar (bricked), volg dan de instructies uit het artikel: Apple TV herstellen (zonder Backup)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!