8 augustus 2016

Mac: Automatische helderheid aanpassingen van het scherm uitschakelen

systeemvoorkeuren OS X icoon

Het beeldscherm van je MacBook wordt in bepaalde situaties automatisch gedimd en aangepast. Wanneer je bijvoorbeeld de lichtnetadapter verwijdert dan zal je merken dat het scherm iets wordt gedimd om zodoende de batterij te sparen.

Daarnaast wordt de helderheid van het scherm standaard aangepast aan de hand van de omgeving met behulp van de lichtsensor. Zo zal het scherm automatisch de helderheid verhogen buiten in de zon en verlagen in een donkere kamer.

Helderheid automatisch aanpassen uitschakelen

Het automatisch aanpassingen kan handig zijn, maar in bepaalde situaties is dit niet gewenst. Gelukkig kun je de lichtsensor eenvoudig uitschakelen.
• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Beeldschermen'
• Open het tabblad 'Beeldscherm'
• Schakel de optie 'Pas helderheid automatisch aan' uit

De bovenstaande wijziging worden direct uitgevoerd en de helderheid zal niet meer automatisch worden aangepast. Houd er wel rekening mee dat dit nadelig is voor de batterijduur van je MacBook.

Automatisch helderheid en dimmen uitschakelen in OS X (macOS)

Automatisch dimmen van het scherm uitschakelen

Zoals al eerder aangegeven wordt het scherm van een MacBook automatisch gedimd wanneer de lichtnetadapter wordt losgekoppeld. Dit gedrag kun je uitschakelen via onderstaande stappen.

Open  ▸ Systeemvoorkeuren en navigeer naar 'Energiestand'. Open het tabblad 'Batterij' en vink vervolgens de optie 'Verminder helderheid van beeldscherm bij gebruik van batterij' uit. Het scherm zal nu constant dezelfde helderheid hebben ongeacht of de lichtnetadapter is aangesloten.

Lees ook: De schermmelding bij het aanpassen van volume en helderheid uitschakelenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!