21 januari 2013

10.8Herinneringen exporteren naar een ics-bestand

Sinds OS X 10.8 Mountain Lion is de herinneringen applicatie toegevoegd in OS X. In principe is het is een exacte kopie van de iOS variant, toch heeft deze applicatie extra opties. Waaronder de mogelijkheid om herinnering te delen met andere personen. Daarnaast is het ook mogelijk om je herinneringen te exporteren naar een ics-bestand.

Dit kan erg handig zijn omdat een .ics formaat een standaard opmaak is die door de meeste applicaties en mobiele apparaten onafhankelijk van het besturingssysteem gelezen kunnen worden. Op deze manier kun je dus vrij eenvoudig al je herinneringen delen met bijvoorbeeld een Windows-gebruiker. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Herinneringen applicatie
• Selecteer één of meerdere lijsten
• Selecteer in het Archief-menu
• Kies voor de optie 'Exporteer

Je kan er zelf voor kiezen waar je het ics-bestand bewaart, bevestig door op 'Exporteer' te klikken. Uiteraard is het ook mogelijk om ics-bestanden te importeren in de herinneringen applicatie. Dit kun je doen via Archief ▸ Importeer. Hierna kun je het .ics bestand bijvoorbeeld via e-mail of andere manieren doorsturen naar een contactpersoon of apparaat.

Meer tips over Herinneringen kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!