13 september 2012

10.8Automatisch datum en tijd toevoegen aan een herinnering

De Herinneringen applicatie die nieuw is in Mountain Lion is erg handig in gebruik, wanneer je deze dan ook regelmatig gebruikt zal je merken dat het soms erg veel tijd vraagt om een herinnering in te plannen op basis van tijd. In Herinneringen is het mogelijk snel een nieuwe herinnering toe te voegen zonder dat je tijden, datum, enzovoorts handmatig dient te selecteren. Volg hiervoor onderstaande procedure:

Open de Herinneringen applicatie en klik om een nieuwe herinnering toe te voegen. In plaats dat je enkel het onderwerp invoert kun je ook al gelijk het uur en dag vermelden. Bijvoorbeeld: ‘Tapas op Zaterdag om 19 uur’. Druk op enter en automatisch wordt de eerst volgende zaterdag om 19 uur een herinnering aangemaakt met de omschrijving ‘Tapas’. Hierna kun je nog extra informatie toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Op deze manier kun je dus vrij snel een herinnering toevoegen op een bepaalde dag zonder hiervoor de datum te selecteren en het uur. Naast de dagen van de week is het ook mogelijk om een datum te gebruiken zoals 22/09, 31/10, enzovoorts. Echter is het belangrijk dat je de woorden 'op' en 'om' gebruiken bij de datum en tijd om de herinnering automatisch in te plannen.

Eerder hebben we een artikel gepubliceerd om een herinneringen aan te maken in iedere applicatie in OS X. Deze kun je hier terugvinden.Reacties


 • Qlobster

  13 september 2012 om 20:13

  wanneer ik dit probeer in de vorige tip “vanuit iedere applicatie een herinnering toevoegen” dan werkt het helaas niet.
  in de app Herinneringen zelf wel, doe ik iets verkeerd?

 • Roy Brattinga

  13 september 2012 om 22:03

  Erg handig. Dat wist ik nog niet

 • jasper

  14 september 2012 om 9:28

  Of misschien nog wel sneller: eerst links datum aanklikken en dan Tapas 19.00
  Scheelt toch weer een aantal aanslagen :-)

 • Cin

  16 september 2012 om 17:09

  De tijd werkt wel maar dag of datum niet bij mij.

 • Richard Pijs

  5 mei 2013 om 10:34

  Dank! Dit wist ik niet. Ik vond de datum toevoegen aan een herinnering maar lastig in deze app, maar nu kan het dus ook gewoon zo. Geweldig! Net zoals de app agenda dus eigenlijk. Fijn!

 • Jeroen

  10 juli 2014 om 13:40

  Is het ook mogelijk om deze functie uit te zetten? Ik wil juist niet dat er automatisch een dag/tijdstip wordt gekoppeld.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!