12 september 2012

10.8Het menubalk icon van het Berichtencentrum aanpassen

Het Berichtencentrum maakt dankzij Mountain Lion deel uit van het dagelijks gebruik van OS X. Niet alleen is het een erg handige functie, daarnaast is hij ook vrij eenvoudig te bedienen en te gebruiken. Wanneer je het menu icon van het berichtencentrum beu bent is er goed nieuws.

Het is mogelijk deze aan te passen in een zelf gekozen icon. Deze handeling vraagt enige kennis van OS X en is daarom niet aan te raden voor beginnende OS X gebruikers. Volg nauwkeurig onderstaande procedure:

Om een nieuw icon in te stellen voor het berichtencentrum heb je een bepaalde afbeelding of icon nodig. Deze kun je eventueel terugvinden op het internet, daarnaast kun je ook een persoonlijke afbeelding of logo gebruiken. Open vervolgens de afbeelding in Voorvertoning. Pas vervolgens de hoogte en breedte aan, die doe je via Extra's ▸ Pas grootte aan. De hoogte moet 54px zijn en de breedte 44px. Exporteer (Archief ▸ Exporteer) vervolgens de afbeelding onder de naam 'menuitemNormal.tiff' en selecteer 'TIFF' als structuur voor de afbeelding.

Open Finder en gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G en voer onderstaand pad in:

/System/Library/CoreServices/Berichtencentrum

Klik met behulp van de rechtermuisknop op 'Berichtencentrum' en selecteer de optie 'Toon pakketinhoud'. Open de map Contents ▸ Resources. Zoek naar het bestand 'menuitemNormal.tiff' en pas deze aan naar 'menuitemNormal-.tiff', hiervoor dien je het gebruikerswachtwoord van OS X in te voeren. Sleep vervolgens de zojuist aangemaakt icon in deze map, bevestig door je gebruikerswachtwoord in te voeren.

Zodra bovenstaand proces is voltooid herstart OS X om het effect te activeren. Wanneer je terug de oude versie van het icon wilt activeren volstaat het om 'menuitemNormal.tiff' te verwijderen en 'menuitemNormal-.tiff' terug aan te passen naar 'menuitemNormal.tiff'.

macthemes.net heeft zelf een alternatief voor het berichtencentrum ontworpen, deze hebben wij vervolgens ook gebruikt als test. Deze kun je hier downloaden. Daarnaast is het ook mogelijk om 'menuitemMute.tiff' en 'menuitemPressed.tiff' aanpassen. Aan te raden is de originele bestanden te voorzien van een min-teken.

Screencast:

Meer tips over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!