4 maart 2014

Hoe veilig is het Touch ID van de iPhone 5s?

Touch_ID_iconTegenwoordig is er veel te doen rondom de privacy van de smartphone- en internetgebruiker. Zo liggen vele online diensten zoals Facebook, Google, maar ook Apple onder vuur. Toch weet Apple te melden dat je wachtwoorden, creditcard en persoonlijke gegevens veilig zijn.

De nieuwe iPhone 5s heeft een prachtige extra en unieke functie namelijk het Touch ID. Met behulp van de vingerafdrukscanner (Touch ID) in de thuisknop kun je eenvoudig met behulp van je vingerafdruk je iPhone ontgrendelen en zelfs aankopen verrichten in de iTunes en App Store.

Toch zijn er nog een hoop gebruikers die vraagtekens stellen bij de veiligheid en de opslag van je vingerafdruk. Het blijft uiteraard een persoonlijke en unieke afdruk waar je absoluut geen misbruik van wilt maken. Apple heeft speciaal een nieuw beveiligingsdocument uitgebracht, waarin ze haarfijn uitleggen hoe Touch ID op de iPhone 5s werkt.

touchid

Zo kom je te weten hoe de A7 processor samen werkt met de Secure Enclave. Deze zorgt ervoor dat de vingerafdruk wordt gescand en vergeleken met de opgeslagen data. De Secure Enclave is voorzien van een uniek ID, hierdoor is deze niet toegankelijk voor andere onderdelen van het systeem en is het zelfs noodzakelijk om je gehele iPhone om te ruilen wanneer je Touch ID niet meer werkt.

Meer over de werking van het Touch ID en hoe goed deze beveiligd is kun je hier teruglezen in het beveiligingsdocument van Apple. Daarnaast kun je hier ook een beknopte versie over de beveiliging van het Touch ID terugvinden op de support-pagina van Apple.

Meer over Touch ID kun je hier terugvinden.


Reacties


  • Laurens

    4 maart 2014 om 22:01

    Hier geen zorgen… Fijn artikel.

Een reactie toevoegen: