19 december 2010

HyperDock: Aero Peek voor het OS X Dock

Ieder programma dat je start opent een nieuw venster op je bureaublad. Er zijn in Mac OS X een flink aantal opties beschikbaar om je bureaublad overzichtelijk te houden, denk hierbij aan bijvoorbeeld Spaces en Exposé.

Windows 7 gebruikers hebben de beschikking over Aero Peek. Door met de muis over een taakbalk icoon te bewegen verschijnt er direct een overzicht van alle vensters die dat programma open heeft staan. Een hele mooie en snelle manier om geopende vensters per programma te bekijken.

Mac OS X software ontwikkelaar 'Bahoom' zag deze functionaliteit en maakte het programma HyperDock. Met HyperDock krijg je in Mac OS X de beschikking over Aero Peek. Tevens kan je met HyperDock vensters maximaliseren door deze naar de bovenkant van het scherm te slepen of naar de zijkant voor een 50% weergave.

Als extra optie is het ook mogelijk om iTunes te bedienen vanuit het Dock. Door je muis over het iTunes icoon te bewegen verschijnt er een controller waarmee je kunt pauzeren en skippen door de muziektracks. Natuurlijk is dit ook mogelijk de F7, F8 en F9 media toetsen.

Het programma heeft nog veel meer features dan hier boven beschreven staat en is zeker de moeite waard om eens te bekijken!

HyperDock is een hele mooie en handige aanvulling op het OS X Dock. Het programma is in beta en voorlopig nog gratis te downloaden. De ontwikkelaar belooft dat de final versie van het programma zeer betaalbaar zal worden.

Voor meer informatie en de gratis beta versie kan je terecht op:

http://hyperdock.bahoom.de/

Demo video:

httpv://www.youtube.com/watch?v=E5NiVir2xzQ&feature=player_embedded&hd=1Reacties


 • Dirk

  19 december 2010 om 15:40

  Heb ik al eens geprobeerd en ik kwam tot de vaststelling dat mijn MBP daarna niet meer uit zichzelf in sluimerstand wilde gaan.

 • Mark

  19 december 2010 om 16:46

  Zeer handig programma, gebruik het erg veel. Overigens kan je de vensters die in je dock staan maximaliseren/minimaliseren door er op te gaan staan en naar boven/beneden te scrollen.

 • ruud

  19 december 2010 om 17:25

  een geweldige vondst slim gemaakt

 • oli4

  19 december 2010 om 18:27

  Gelukkig werkt het niet zo vervelend als op windows, waarbij je niet meteen naar het programma gaat als je op het icoontje drukt.
  Merk wel dat het niet altijd naar boven komt als met je muis erover gaat.

 • Kor

  19 december 2010 om 19:58

  Ik gebruik het nu een week of twee en vind het heel handig, vooral als ik diverse windows van finder, editor of safari open heb. Met exposé kan het ook, maar dan moet ik naar mijn toetsenbord. Heb geen last met de sluimerstand.

  BTW bedankt Richard, je site is heel leerzaam voor deze Mac beginner.

 • Koen

  20 december 2010 om 22:06

  mwa, dit vind ik toch niet zo handig hoe Apple het zelf heeft opgelost.. Linker muis knop ingedrukt houden op de actieve programma’s. ;)

 • KnoeSS

  21 december 2010 om 22:20

  weer verwijderd zag met gfxcardstatus dat het continu m’n gt330m gebruikt op MBP niet handig voor de batterijduur.

 • Latoya Bridges

  22 december 2010 om 9:34

  een geweldige vondst slim gemaakt

 • Kor

  22 december 2010 om 22:25

  @Koen
  Als je de linker muis methode gebruikt, dan kun je de hidden vensters niet sluiten, je moet ze eerst naar de voorgrond halen om ze te kunnen sluiten. Met hyperdock kun je ze sluiten door het kruisje.

 • friso

  31 mei 2011 om 10:26

  Ik heb deze al eerder geinstalleerd voor mijn mac. Als ik deze nu installeer zegt hij dat mij trial voorbij is en dat ik moet aanschaffen voor 10 eurie. Is het nou wel of geen freeware?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!