31 juli 2017

iBooks: Boeken uit iCloud verwijderen

ibooks icoon os x

Sinds iOS 9.3 en OS X 10.11.4 is het mogelijk om al je boeken en pdf-bestanden vanuit iBooks te bewaren in iCloud. Hierdoor heb je één bibliotheek en wordt deze gesynchroniseerd met al je apparaten.

iCloud voor iBooks is eenvoudig te activeren, klik hier voor meer informatie voor iPhone, iPad en Mac. Wanneer je een boek hebt gelezen en misschien niet meer wil bewaren dan kun je deze via de iBooks applicatie zelf wissen. De app vraagt dan of je het boek overal of alleen in deze applicatie wil verwijderen. Wanneer je voor 'overal' kiest zal het boek of pdf-bestand ook worden gewist in iCloud.

Boeken verwijderen uit iCloud via iOS

Misschien heb je de verkeerde keuze gemaakt en is het boek nog steeds terug te vinden in iCloud. Hieronder lees je terug hoe je de boeken en pdf-bestanden definitief kunt verwijderen uit iCloud via iOS.

• Open Instellingen
• Navigeer naar je naam
• Tik op 'iCloud' en daarna op het overzicht van je opslag
• Kies voor 'Beheer opslag'
• Selecteer in de lijst 'iBooks'

Heb je nog iOS 10.2 of iOS 9 dan kun je dit verwijderen via Instellingen ▸ iCloud ▸ Opslag ▸ Beheer opslag ▸ toon alle ▸ iBooks

icloud ibooks verwijderen

Er wordt een lijst geopend met alle boeken en documenten die zich in iCloud bevinden die gekoppeld zijn aan de iBooks applicatie. Veeg van rechts naar links over het document om deze te verwijderen. Per direct wordt het boek gewist uit iCloud en is deze niet meer te downloaden.

iBooks boeken verwijderen uit iCloud via OS X (macOS)

In macOS (OS X) is het alleen mogelijk om boeken te verwijderen vanuit iBooks. Open de applicatie en klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op het boek of bestand. Kies in het contextmenu voor 'Verwijder', klik op 'Verwijder overal' om het boek in iBooks en iCloud te verwijderen. Via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ Beheer ▸ iBooks is het wel mogelijk alle boeken, documenten en gegevens te verwijderen uit iCloud.

Goed om te weten: Boeken gekocht in de iBooks Store kunnen niet worden verwijderd, wel verborgen. Dit om ervoor te zorgen dat je altijd je aankopen kunt raadplegen op een later tijdstip.

Lees ook: Teksten markeren met de Apple Pencil op een iPadReacties


 • Erwin

  31 juli 2017 om 13:06

  Belangrijk om te weten : gekochte boeken in de iBooks store kan je daarentegen enkel “verbergen” en niet “verwijderen” !

 • Maddriver371

  31 juli 2017 om 14:46

  Correct Erwin! Ook de cadeautjes van Apple.

 • Wesley Fabry

  31 juli 2017 om 15:14

  @Erwin bedankt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!