14 februari 2009

iCal synchroniseren met Google Agenda (archief)

ical

Sinds een paar maanden bied Google ondersteuning voor het CalDAV protocol, hierdoor wordt het mogelijk om de Google Agenda dienst (GCal) te synchroniseren met je iCal agenda zonder tussenkomst van dure "third-party" applicaties. Het opzetten van de synchronisatie tussen iCal en GCal is vrij eenvoudig. Vereiste is natuurlijk wel dat je over een Gmail of Google App's account beschikt.

Open iCal en ga in de menubalk naar de voorkeuren van de applicatie en selecteer hier het tabblad "Accounts". Klik nu op de "+" links onder in het venster om een nieuw account toe te voegen. Bij gebruikersnaam vul je het complete Gmail of het Google app's email adres in wat je gebruikt en natuurlijk je wachtwoord.

ical-account

Klik hierna op "Serveropties" en vul bij Account-URL het volgende in:

https://www.google.com/calendar/dav/*emailadres*/user

Vervang *emailadres* door je Gmail of Google app's email adres, nadat je op "Voeg toe" hebt geklikt wordt de synchronisatie geactiveerd met een standaard interval van 15 minuten. Eventueel kan je met Command ⌘ + R handmatig in iCal een synchronisatie uitvoeren.

Vanaf OS X 10.8 Mountain Lion is iCal vervangen door 'Agenda', een google agenda voeg je nu eenvoudig toe via Systeemvoorkeuren (meer info).Reacties


 • Robert

  14 februari 2009 om 12:39

  Werkt alleen niet zo mooi als sunbird dat doet. Erg jammer. Maakt het in ical een stuk minder overzichtelijk als je meerdere agenda’s hebt.

  Kan in ical niet zeggen dat ik onder 1 account meerdere agenda’s heb zitten. Moet voor iedere agenda weer een nieuw account neerzetten. Heb 5 agenda’s dus dat is niet echt handig

 • Nils Breunese

  14 februari 2009 om 14:12

  Je kunt ook het programma Calaboration gebruiken om Google Calendars aan iCal toe te voegen, dan is het helemaal simpel: http://code.google.com/p/calaboration/

 • elice82

  17 februari 2009 om 22:22

  @Robert

  Dan is BusySync (http://www.busymac.com/) iets voor jou. Die voegt de vijf agenda’s tot een zo kun iets makkelijker verplaatsen.

 • Ro

  18 maart 2009 om 16:33

  Dank voor deze tip en de toevoeging in de reacties van code.google.com.

  Precies wat ik nodig had en al een tijd naar op zoek was! :-)
  Merci.

 • NielZ.V

  8 januari 2011 om 14:19

  Ik heb net mijn eerste Apple en heb krijg mjn google agenda wel in Ical maar andersom lukt dat niet echt.. wat doe ik nou fout mijn instellingen staan goed so to see..
  grt Niels

 • Wiard Beek

  6 februari 2011 om 19:41

  Ik heb precies hetzelfde probleem en gebruik iMac 10.6.6 en is helemaal geupdate. iCal 4.0.4 (1395)
  Invoeren in Google zie ik wel in iCal maar omgekeerd niet.

 • Wiard Beek

  7 februari 2011 om 17:31

  Mijn sync probleem is opgelost. Indien je iCal en iPhone beide synchroniseert met Gmail moet je de synchronisatie tussen iTunes en iCal uitzetten (onder de tab “info”!

 • ernst daniel smid

  27 september 2013 om 8:05

  Snap er niks van… bij mijn ” account” tabblad verschijnt geen URL vakje.. alleen beschrijving-gebruikersnaam-wachtwoord… hoe verder?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!