10 februari 2009

Fix voor scroll probleem MacBook’s

trackpadscroll

Een groot aantal nieuwe MacBook gebruikers die overgestapt zijn van een oudere (PPC) Mac naar een nieuwe Unibody MacBook met behoud van hun data melden dat het scrollen met twee vingers binnen applicaties zoals Safari niet werkt. Op verschillende fora zoals het Apple discussion forum wordt hier ondertussen flink over gediscussieerd.

De meest genoemde oplossing voor dit probleem is een complete nieuwe handmatige herinstallatie zonder dat je de "voorkeuren" gegevens van je oude Mac migreert. Dit is natuurlijk een oplossing die vast en zeker zal werken maar echter niet de meest handige.

Een andere oplossing voor het probleem is een stuk eenvoudiger, open Terminal en typ het onderstaande commando:

defaults write -g com.apple.trackpad.scrollBehavior 2

Herstart hierna je MacBook om de aanpassing actief te maken, na de reboot zal het scrollen met twee vingers in de meeste gevallen weer werken. Mocht het nog niet werken dan kan je natuurlijk altijd nog de herinstallatie voeren.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Sniffy

  11 februari 2009 om 9:31

  Ik had de hoop al op gegeven, maar nu werkt het BEDANKT!

 • Arjan

  14 februari 2009 om 16:56

  Dus voor die gebruikers werkte de instelling bij System Preferences (Voorkeuren), Trackpad (voorheen ge├»ntegreerd in Keyboard and Mouse), “Use two fingers to scroll” niet?

 • ironmanixs

  14 februari 2009 om 17:49

  @Arjan: Inderdaad!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!