8 mei 2011

iChat: Hulp vragen aan de Google Talk Guru

Wanneer je gebruik maakt van Google Talk in combinatie met iChat, dan kun je vragen stellen aan de Google Talk Guru. Dit is een nieuwe service van Google die op allerlei verschillende vragen antwoord kan geven, mits deze in de juiste context worden gesteld.

Een aantal van de opties zijn speciaal toegespitst op de Amerikaanse gebruikers maar er zitten ook voor ons Nederlanders een aantal handige opties tussen. Met de Google Talk Guru kun je onder andere valuta omrekenen, het weerbericht opvragen, berekeningen uitvoeren en definities opzoeken.

Start iChat en zorg ervoor dat je Google Talk account online is. Voeg aan je lijst met contactpersonen 'guru@googlelabs.com' toe. Als het account is toegevoegd kun je direct beginnen met vragen stellen aan de Google Talk Guru, je krijgt direct response in vorm van een chatbericht terug.

Hieronder een overzicht van de ondersteunde opties:

Sport uitslagen score PSV
Weerbericht weather Eindhoven
Calculator 123 * 456
Valuta 500 EUR to USD
Definities define laptop
Vertalen translate appel from dutch to french
Zoekresultaten web euromast
Helpfunctie help translate

Persoonlijk vind ik de Google Talk Guru een erg leuk experiment, nuttig? Misschien niet, maar wel leuk om eens uit te proberen.

Meer informatie over dit Google experiment kun je terugvinden op de onderstaande Google Labs pagina:

http://guru.googlelabs.com/Reacties


 • Nickdgraaf

  8 mei 2011 om 18:42

  Nieuw is dit niet, het protocol is gewoon anders. Op IRC (Internet Relay Chat), een heel oud protocol heb je dit soort bots al heel erg lang. Op Windows Live Messenger heb je ook al langer dit soort bots. Bijvoorbeeld eentje van de webshop Bol.com (billie@bol.com).

 • ayoub

  22 januari 2012 om 17:07

  cndkln

 • ayoub

  22 januari 2012 om 17:08

  wat is mb bijv. 10 mb wat zijn mb’s

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!