1 april 2015

iFunApple viert 39ste verjaardag

Nee het is geen 1 april-grap! 39 jaar geleden (1976) hebben Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne het bedrijf Apple Computers inc opgestart. Officieel was het niet, want pas op 3 januari 1977 hadden ze besloten om hun bedrijf te laten registreren. Vandaag blaast Apple dus 39 kaarsjes uit.

Herkomst naam:
De naam Apple is tot stand gekomen toen ze snel moesten beslissen hoe het bedrijf zou gaan heten. Tijdens een vergadering wou Steve Jobs dat iedereen nadacht over een naam, tot 5 uur s'middags hadden ze de tijd. Je raad het al, er was geen beter alternatief uit de bus gekomen en werd het Apple Computers. Steve Jobs bedacht die naam omdat hij in de jaren 70 een fruitariër was en alleen maar leefde van fruit.

Macintosh Steve

Wist je dat Apple:
• In 2007 het bedrijf formeel zijn naam heeft gewijzigd van Apple Computer, Inc. naar Apple Inc.. Dit om duidelijk aan te geven dat het productaanbod meer dan alleen computers is.

• In al die jaren gek genoeg 7 CEO's heeft gehad; Michael Scott, Mike Markkula, John Sculley, Michael Spindler, Gil Amelio, Steve Jobs en Tim Cook.

• Gedurende al die jaren 6 verschillende categorieën concumentencomputers, 6 verschillende Laptop categoriën, 3 computercategorieën voor de professionele markt, in totaal 8 categorieën iPod's, iPhone's, iPad's en nog 14 dergelijke hardware apparatuur heeft gehad. Van deze totaallijst zijn er nu nog 21 categoriën te koop.

• Vaak de wind van voor heeft gehad en dat omdat ze kwistig omgingen met consumentgegevens, consumentenrechten niet nakwamen, hun producten en programma's te veel afschermden en de arbeidsomstandig in de fabrieken niet altijd gunstig waren. Alleen werd er veel door de media opgeblazen en viel alles uiteindelijk mee.

Beleef de geschiedenis opnieuw

Boeken:
Steve Jobs, de biografie
Zo denkt Steve
• Nieuw: Becoming Steve Jobs

Films:
JOBS
Pirates of Silicon Valley (enkel UK-store)

Muziek:
Steve Jobs

Dat laatste is een muzieknummmer dat Steve Aoki al had geschreven nog voor Steve Jobs was overleden, hij heeft dan alsnog het lied uitgebracht omdat hij een grote Apple-fan is en hij het werk en de gedachtegang van Steve Jobs bewonderde.

Proficiat Apple met jullie 39ste verjaardag!


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!