1 juli 2012

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunDe Apple Store regels

Dat Apple tal van regeltjes heeft voor zijn medewerkers weten we allemaal. Geheimhouding, Apple in een goed blaadje zetten, enzovoorts. Apple denkt verder dan de gemiddelde marketing persoon. Is het je al ooit opgevallen dat je meestal wanneer je een Apple Store binnenstapt en een MacBook wilt testen, je altijd het scherm in de juiste positie moet zetten? De journalist Carmine Gallo schreef voor Forbes een artikel waarin hij uitlegt waarom we dit eerst moeten doen voor we een MacBook kunnen testen.

Gallo vertelt dat Apple Store medewerkers regelmatig de MacBook-schermen in een hoek van 70 graden plaatsen met behulp van een iPhone-app. De reden Hiervoor is dat het scherm nét te hoog staat om er goed op te kunnen kijken. Bezoekers moeten dus eerst het scherm in de juiste positie plaatsen voordat ze een MacBook kunnen uitproberen.

De bezoeker wordt dus gedwongen om te het scherm te kantelen. Hierdoor creëert de bezoeker zelf de ideale kijkhoek. Doordat de bezoeker het product aanraakt is deze sneller geneigd om het product verder uit te proberen om hopelijk de keuze te maken om een MacBook aan te schaffen.

Het artikel van Gallo is hier terug te vinden. Meer bevindingen van Gallo kun je bekijken in onderstaande video.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!