20 oktober 2011

NieuwsiGenius: Vanavond om 21:00 op Discovery Channel

Hij gold als een van de meest creatieve en technologische visionairs van onze tijd: Steve Jobs. De vorige week overleden Apple-topman maakte de computer toegankelijk voor het grote publiek en veranderde met zijn innovaties de manier waarop we werken, naar muziek luisteren en onderling met elkaar communiceren. Ter nagedachtenis van dit bijzondere genie zendt Discovery Channel op donderdag 20 oktober een documentaire over hem uit: ‘iGenius: How Steve Jobs Changed The World’.

Er wordt ingegaan op de innovatieve producten die hij op de markt heeft gebracht en wordt gesproken met mensen die nauw betrokken waren bij de oprichting van het concern. Daarnaast zijn er interviews met wetenschappers, muzikanten en journalisten die Steve Jobs op de voet hebben gevolgd.

De één uur durende documentaire wordt gepresenteerd door Adam Savage en Jamie Hyneman, bekend van het populair-wetenschappelijke programma ‘Mythbusters’. Zij laten mensen aan het woord wier leven voorgoed veranderd is door Steve Jobs.

“Iemand zei ooit dat het volgen van het pad dat anderen voor je hebben neergelegd een redelijke manier van handelen is en dat daardoor alle vooruitgang geboekt wordt door onredelijke mensen”, aldus presentator Adam Savage. “Steve Jobs was zo’n onredelijke man. Hij gaf de mensen niet zomaar wat ze wilden, maar definieerde een compleet nieuwe manier van denken over ons leven in de digitale wereld: productiviteit, creativiteit, muziek, communicatie, media en kunst. Hij heeft onze levens aangeraakt, direct of indirect.”

Extra uitzending in verband met het overlijden van Steve Jobs afgelopen maand. De uitzending zou eerst om 22:00 uur starten, maar is vervroegd naar 21:00 uur.

Bron: tvgids.nlReacties


 • melvin

  20 oktober 2011 om 13:42

  Komt het om 21:00 of om 22:00 ?

 • Mullum

  20 oktober 2011 om 13:46

  @melvin: even lezen, alinea 1: ” De uitzending zou eerst om 22:00 uur starten, maar is vervroegd naar 21:00 uur”.

 • Guus

  20 oktober 2011 om 14:24

  Heb hem al gezien en het is werkelijk een van de slechtste docu’s die ik ooit heb gezien. Ik zou zeggen neem hem op, en kijk hem later zodat je de reclame kan skippen. Echt erg slecht gedaan; haastwerk, geen diepgang, standaard autocueue verhaaltjes. Het enige waar hij een beetje op kan drijven is dat er bekende mensen wat zeggen over SJ, maar interessant of nieuwswaarde? null komma null!
  Zet je schrap voor open deuren, bekende feiten/verhalen in een saai jasje.

 • Robin

  20 oktober 2011 om 15:44

  Hij staat ook gewoon op YouTube, dan kan je hem zonder reclame kijken ;)

 • iCare

  20 oktober 2011 om 16:36

  Wat is een iGenuis?

 • ron

  20 oktober 2011 om 19:50

  Video werkt niet in Nederland

 • iMacBrielle

  20 oktober 2011 om 21:09

  De video is gewoon geblokeerd omdat er auteursrechtelijk matriaal wordt vertoont namelijk dat van discovery

 • Ivan

  20 oktober 2011 om 22:08

  De docu heeft inderdaad weinig nieuwswaarde, itt dit bericht: http://mobile.bloomberg.com/news/2011-10-20/jobs-regretted-not-getting-cancer-surgery-sooner-biographer-isaacson-says.html?cmpid=yhoo

 • Roko

  21 oktober 2011 om 11:01

  Ik heb de docu expres niet gekeken, ik kon mij niet voorstellen dat dit enig nieuws of inzicht zou brengen. Ik wacht wel op de bio

 • Efdee

  21 oktober 2011 om 12:49

  Wat een genius tip zeg, met een link naar YouTube welke vervolgens geblokkeerd is wegens auteursrechtschending. Je moet er maar op komen…, of beter gezegd, geef liever aan hoe het een en ander wèl bekeken kan worden, als dat tenminste (nog) mogelijk is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!