20 oktober 2011

Foto’s verwijderen uit ‘Fotostream’

Met behulp van Fotostream (onderdeel van iCloud iOS5 en Mac OS X 10.7.2) worden automatisch alle foto's die je maakt gesynchroniseerd met al je iDevices. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat Fotostream is geactiveerde op de apparaten.

De foto's worden automatisch geupload naar Fotostream zodra er een Wi-Fi netwerk beschikbaar is. Nu kan het natuurlijk voorkomen dat er foto's zijn geupload naar Fotostream die je daar liever niet in terug zou willen zien.

Er bestaat (nog) geen mogelijkheid om individuele foto's te verwijderen uit Fotostream, er is alleen een mogelijkheid om de gehele Fotostream te 'resetten'.

Om de Fotostream te resetten dien je in te loggen op icloud.com. Klik op je gebruikersnaam rechtsboven in scherm. In het account venster selecteer je de optie 'Advanced' ▸ 'Reset Photo Stream'.

Bij het resetten van de Fotostream zullen alle foto's verloren gaan. Controleer dus eerst of de foto's die je wilt behouden nog aanwezig zijn in de fotorol op je iDevice.

Na het uitvoeren van de reset dien je op een iDevice de fotostream uit en opnieuw in te schakelen (Instellingen ▸ iCloud ▸ Fotostream.

In iPhoto doe je dit via iPhoto ▸ Voorkeuren ▸ Fotostream ▸ optie: Schakel Fotostream uit.

Een zeer omslachtige manier om van ongewenste foto's in Fotostream af te komen. Waarschijnlijk zal Apple in de toekomst een extra mogelijkheid gaan inbouwen waarmee individuele foto's kunnen worden verwijderd.







Reacties


 • Louis

  20 oktober 2011 om 9:41

  Foto’s die al door de individuele apparaten opgehaald zijn (en door iPhoto en Aperture) blijven wel gewoon bewaard.

  Zie ook: http://support.apple.com/kb/HT4890

 • Jaap

  20 oktober 2011 om 10:12

  Vooralsnog ben ik niet echt onder de indruk van Photostream, maar ik verwacht dat Apple het nog verder ontwikkeld. Ik ben iemand die overal foto’s van maakt en de helft weggooit. Ik zou dus zelf willen bepalen welke foto’s ik stream. Verder zou het goed zijn als je ‘je stream zou kunnen delen.

 • mike

  20 oktober 2011 om 10:14

  Het is idd te hopen dat er individuele foto’s verwijderd kunnen worden in de toekomst, heb Icloud nu uit staan voor deze reden. Ik maak niet zo vaak mooie foto’s haha. Had trouwens wel een aparte app verwacht van Icloud. De opzet van het net in een app. Door de juist icon binnen icloud te klikken ga je naar de juiste map op je mac/pc waar dergelijke zaken staan opgeslagen. En natuurlijk die prachtige wolk op je dock. ;-))

 • leime

  20 oktober 2011 om 10:40

  Echt absurd dat er geen verwijder optie is voor individuele foto’s. Photostream moet een backup zijn, geen kooi. Ook de optie op screenshots niet automatisch aan de Photostream toe te voegen zou welkom zijn.

  Tot nu toe is dat hele iCloud nog een lachertje. Probeer maar eens iWork bestanden te synchroniseren tussen Mac OS en iOS. Stel dat ze Dropbox hadden gekocht en omgebouwd tot iCloud!

  Synchroiseren van iCal, bookmarks en adressen is super… maar dat zat al lang in MobileMe.

 • RobertoFM

  20 oktober 2011 om 11:00

  Spreken ze bij Apple over een upgrade naar iCloud.
  Meer sprake van een downgrade.
  Het ergste vind ik het verdwijnen van de Gallery.
  (Incidentele) Foto’s zouden ook naar een ander iCloud account gestreamed moeten kunnen worden.

 • Niels

  20 oktober 2011 om 11:03

  Klopt het dat ik op iCloud maar 5 icoontjes zie? Met andere woorden -> geen photostream? Dan begrijp ik dat je de foto’s wel kan zien op je iDevice (Mac, iPhone en evt iPad, maar dus niet in de cloud.

  Ik kan overigens wel alles resetten in iCloud.

 • Wouter

  20 oktober 2011 om 14:49

  Is er iemand die een bundled iLife heeft en toch photstream op zn mac heeft?
  Heb nl met apple service zitten mailen, kan nl iLife (oa iphoto) niet updaten, macstore blijft volhouden dat mn ilife met een andere account gekocht is en software update geeft geen iLife update. Apple had er ook geen uitleg voor en zou er op terugkomen… Heb na 5 dagen nog niks gehoord…
  Iemand???

 • 01Dejan

  23 oktober 2011 om 12:33

  Ik heb geprobeert om op icloud.com m’n foto stream te reseten, maar hij geeft steeds aan dat door en server fout het niet mogelijk is om de foto te resetten. hoe kan ik alsnog mijn foto’s resetten…

 • Danny

  23 oktober 2011 om 13:17

  Ook blijft het jammer dat Fotostream geen video’s kan bevatten…

 • wouterl

  24 oktober 2011 om 15:53

  om de fotostream op iphone te verwijderen : instellingen->icloud->photostream->off dan krijg je een berichtje of je de photostream op je ipod wil bewaren of niet, dan verwijder je hem dus en klaar!

 • Dirk

  24 oktober 2011 om 21:17

  Inderdaad ook de melding server fout en niets gereset
  Uit zetten op iPad help ook niet,want als je dit dan weer aan zet, zijn de foto’s weer terug
  Wie heeft er een oplossing

 • Dirk

  24 oktober 2011 om 21:19

  Ook constant server fout

 • Gert-Jan

  30 oktober 2011 om 11:52

  Hier ook al ruim een week lang hetzelfde gelazer, was ff voor proef wat aan het spelen met dat fotostream en heb dus zomaar wat willekeurige foto’s gepakt, wil ze nu er af hebben maar blijf maar serverfout krijgen.

 • Harold1974

  2 november 2011 om 22:04

  https://www.icloud.com/ openen in je Safari-browser, inloggen en procedure volgen en klaar. Is ergens een bug van Apple (bestaan die? … ja! ;-)

 • Rien

  5 november 2011 om 14:13

  Ik heb nog steeds geen oplossing gelezen voor de severfout bij het verwijderen van de fotos op fotostream

 • John

  13 november 2011 om 10:28

  Resetten fotostream werkt vandaag in ieder geval wel! Blij toe.

 • Patrick

  30 november 2011 om 16:58

  Maar dan het volgende, als al mijn foto’s al in iPhoto staan door de stream en ik sync mijn iPhone dan zegt ie dus dat de foto’s er al instaan.
  Wat doe ik dan met de foto’s op de telefoon.
  Handmatig verwijderen, of is daar wat slimmers voor?

 • Jorn

  11 februari 2012 om 18:59

  Vraag me af of die verbetering gaat komen. Voor Apple een prima manier om jou veel mb’s te laten gebruiken! Zo ben je nml snel door de gratis 5 GB heen in iCloud ahummm!

 • Esma

  30 januari 2013 om 14:15

  De foto’s die ik heb gemaakt op IPAD worden zomaar verwijdert???? Als de battery leeg gaat is de ipad uit dan start ik hem opnieuw maar dan zijn alle foto’s verwijdert ??? hoe kan ik hem terug halen?

 • Esra

  22 augustus 2013 om 0:46

  Ik had een vraagje als je fotostream aan staat streamt het dan gelijk alles door of moet je het zelf nog eerst aangeven???? Thanks

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!