5 april 2016

advInnovaties van Apple

Pink red apple logo

Apple en innovaties, het lijkt de laatste jaren niet altijd een succesvolle combinatie te zijn. Verschillende nieuwe ontwikkelingen van Apple zijn niet altijd uitgelopen tot een mega succes. De Apple Watch is een bijzonder product, maar de consument staat nog niet massaal achter dit product.

Natuurlijk, de toonaangevende ontwikkelaar van smartphones heeft met de iPhone 6s plus een pareltje op de markt gebracht en ook van de iPhone 7 (de opvolger) die later dit jaar uitkomt wordt veel verwacht. Veel kenners en ervaringsdeskundigen menen dat Apple zich de laatste jaren met name toelegt op het kopiëren van hun huidige producten in plaats van unieke producten maken. Mooi voorbeeld hiervan is de iPad Pro 9,7".

Wat brengt de toekomst? Naast de bekende smartphones en tablets, worden er enkele nieuwe innovatieve producten en diensten verwacht, enkele voorbeelden vind je hieronder terug.Streamingdienst

zanger Will.i.am

Apple is naar alle waarschijnlijkheid van plan om een eigen streamingsdienst op te gaan zetten. Dat is te vergelijken met aanbieders als Netflix en Amazon. Apple start met een eigen televisie-serie die gaat over het ontwikkelen van apps.

Deze serie wordt gemaakt door rapper Will.i.am in samenwerking met twee grote tv-producenten die onder andere het populaire programma The Office produceerden. Het is de bedoeling dat Apple in de toekomst veel eigen series gaat (laten) maken. Op deze wijze kunnen ze er nog beter in slagen om klanten aan zich te binden. 


iCar


De geruchten over de iCar gaan al ontzettend lang mee. Apple werkt al een tijd aan dit product. Het is volgens verschillende bronnen de bedoeling dat de iCar een volledig zelfrijdende auto gaat worden, die andere auto's op dat gebied gaat overtreffen. Anderen denken dat het gaat om een normale auto die volledig geïntegreerd is met Apple software. Hoe de iCar eruit zal gaan zien en wat het precies inhoudt, blijft voor ons voorlopig dus nog een vraagteken. Dat er een iCar gaat komen lijkt zeker. Volgens verschillende media staat de lancering van de auto gepland in 2020. 

Een witte auto met Apple logo

Innovaties


Voorlopig kan Apple gelukkig nog teren op de fantastische resultaten uit het verleden. De fabrikanten kwam met unieke innovatieve uitvindingen die de wereld op multimediagebied definitief veranderden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de iPhone en iPad en in mindere mate ook de iPod.Reacties


 • Mondo

  6 april 2016 om 13:38

  De toekomst brengt voorlopig even niks, niet bij Android, Samsung en ook niet bij Apple.
  De hele “innovatie” kwam van de iPod omdat Apple als eerste de hand had kunnen leggen op een erg kleine hd. Daarna moesten ze wel een telefoon maken omdat het ondertussen duidelijk werd dat veel mensen muziek begonnen luisteren op hun telefoon. Gelukkig was de ontwikkeling van de iPad toen al bezig zodat ze al op de goede weg zaten qua touchinterface. Uiteraard volgde daarna de iPad.
  En toen was het op. Het klinkt een beetje cru, maar Steve vertrok nét op tijd naar de eeuwige server in the sky. Zelfs Steve had momenteel niks nieuws kunnen verzinnen, alhoewel hij de AppleWatch wél beter aan de man had kunnen praten. Maar goed, laten we eerst even wachten op de tweede watch vooraleer we dat product afschrijven. Potentieel heeft het in ieder geval genoeg.
  De volgende “revolutionaire” innovatie zal gaan over implantaten en slimme lenzen die de functies van iPhone en Watch zullen integreren in je lichaam. Ik hoef er niet bij te vertellen dat de tijd daar nog lang niet rijp voor is (zowel technisch als mentaal een grote stap) en dat we daar nog even op moeten gaan wachten.
  Ondertussen komt er misschien een peperdure zelfrijdende AppleCar voor de superrijken maar zoiets kan je moeilijk revolutionair noemen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!