31 maart 2012

InvisibliX: Verborgen bestanden zichtbaar maken

InvisibliX is een Mac OS X applicatie waarmee je de verborgen bestanden op de harddisk van je Mac snel zichtbaar kunt maken zonder moeilijke OS X Terminal commando's. De applicatie geeft je de keuze om de verborgen bestanden tijdelijk of permanent weer te geven.

Na het starten van de applicatie verschijnt het 'Drop' venster, hiermee is het mogelijk om bestanden direct (on)zichtbaar te maken of te vergrendelen.

De grote kracht van de applicatie kun je terugvinden in het 'File'-menu. Met de optie 'Browse hidden files' kun je op de harddisk van je Mac browsen en worden de verborgen bestanden weergegeven. De verborgen bestanden en mappen zijn te herkennen aan de punt '.' voorafgaand aan de naam. Door op een bestand of map te klikken kun je de 'Hidden' en 'Lock' opties direct aanpassen.

Mocht je de weergave van de verborgen bestanden willen activeren in de Finder dan is dat ook mogelijk met behulp van de menu optie 'Toggle Finder Invisible Files' of de toetscombinatie cmd⌘ + I. Via de voorkeuren van de applicatie is het mogelijk om deze opties te activeren vanuit de OS X Menubalk, hierdoor krijg je sneller toegang krijgt tot de verschillende opties.

Wanneer je vaak werkt met verborgen bestanden dan is InvisibliX zeer zeker een aanrader, een simpele applicatie die je op comfortabele manier laat werken met verborgen bestanden en mappen. InvisibliX is ontwikkelt door Rafaël Warnault en je kunt de applicatie gratis downloaden op de onderstaande website:

http://www.read-write.fr/invisiblix/Reacties


 • marco

  31 maart 2012 om 10:41

  in geval ik verborgen bestanden wil kunnen zien en benaderen dan gebruik ik disk order. heb je meteen een goede file manager (denk aan midnight commander) aan en een prima ftp client.

 • Robbie

  31 maart 2012 om 17:58

  Elke keer als Richard met dit soort nuttige tips komt, slaat de angst om mijn hart. “Eh.. Nee, de mappen tmp en usr moet je lekker laten staan. En nee, je bent niet gehackt, en het is ook geen virus!”.

 • Erik

  1 april 2012 om 16:46

  Ik heb hier gewoon een widget voor hiddenfiles.
  Kan je gewoon op klikken aan of uit.

 • Simon Ooms

  2 april 2012 om 11:48

  Beste Richard,

  hoe kan ik dit programma verwijderen?

  Bvd.

 • Wilhelmien Marti

  7 augustus 2014 om 13:00

  Ik zie de verborgen bestanden wel, maar hoe kan ik zien hoe groot ze zijn??
  Mijn SSD geeft aan dat er 145 Gieg! gebruikt is maar als ik ga kijken in alle mappen kom ik niet verder dan zo”n 20 Gb. Waar zitten dan in hemelsnaam al die grote bestand………

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!