24 januari 2014

iOS 7iOS 7: Privé-browser activeren op een iPad

Safari logo 7 retinaHet lijkt haast een eeuwigheid, maar sinds iOS 5 heeft Apple in Safari de optionele privé modus ingebouwd. Met behulp van deze modus kun je veilig over het internet browsen zonder daarvan sporen achter te laten op je iOS device.

Webpagina’s die je bezoekt wanneer de privé modus is geactiveerd worden niet opgeslagen in de geschiedenis, cookies en ook de wachtwoorden blijven niet bewaard op je iPad. Vanzelfsprekend is deze optie ook in iOS 7 aanwezig en is deze bovendien sneller en eenvoudiger te activeren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Safari
• Navigeer naar de menubalk onderaan in Safari
• Tap hier op de optie ‘Privé’

priveipad

Wanneer je een webpagina’s actief hebt wordt er gevraagd of je deze wilt bewaren in de privé modus. Vervolgens kleurt de adres- en navigatiebalk in Safari ‘donkergrijs’. Deze kleur geeft aan dat de privé modus actief is. De privé modus kan op dezelfde wijze worden gedeactiveerd. Hierna krijg je de keuze of je de bezochte pagina’s wilt bewaren of sluiten.

Let op, de privémodus kan niet meer worden geactiveerd vanuit het instellingen-menu, wat voorheen wel kon.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • marcel

    24 januari 2014 om 9:39

    tja..maar is er ook een browser die geen sporen achterlaat op het net?

  • Erik Ran

    24 januari 2014 om 10:38

    Heb de privemodus actief maar na een uurtje surfen staan bovenin, onder de adresbalk zomaar een tiental sites genoemd die ik heb bezocht. Door een voor een ervoor te klikken verdwijnen ze dan wel maar als ik dit niet doe wordt de lijst steeds langer??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!