16 december 2013

iOS 7iOS 7: Wachtwoorden verwijderen uit de iCloud Sleutelhanger

icloud keychain sleutelhangerEen nieuwe functie voor iOS 7 is iCloud Sleutelhanger, via deze optie worden je wachtwoorden en account gegevens bewaard in iCloud. Het internet is fijn, maar voor alles heb je tegenwoordig een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, dit is voor de beveiliging uiteraard goed, maar kan ook vrij lastig zijn.

Met de komst van iCloud Sleutelhanger is het mogelijk al deze wachtwoorden en gebruikersnamen automatisch te laten invullen op de verschillende webpagina’s. Safari voert deze gegevens in en je kan onmiddellijk inloggen.

iCloud Sleutelhanger kun activeren via Instellingen ▸ iCloud ▸ iCloud Sleutelhanger. Vervolgens die je via Instellingen ▸ Safari ▸ Wachtwoorden en invullen ▸ Activeer hier ‘Namen en wachtwoorden’.

wachtwoorden-ver

In sommige gevallen kan het voorkomen dat je graag het wachtwoord wilt verwijderen uit de sleutelhanger. Dit kun je uiteraard doen, ga hiervoor naar Instellingen ▸ Safari ▸ Wachtwoorden en invullen. Tap hier op de optie ‘Bewaarde wachtwoorden’, zoek hier vervolgens naar de website waarvan je het wachtwoord wil verwijderen.

Zodra je deze hebt gevonden tap je op de ‘Wijzig’ knop en selecteer je de website waarvan je het wachtwoord wil verwijderen. Tap vervolgens op ‘Verwijder’ om deze te verwijderen uit je iCloud sleutelhanger.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!