1 mei 2014

iOS 7iOS 7: YouTube videos en muziek afspelen op de achtergrond

youtube-ios-icon-redSinds de komst van iOS 7 is het niet meer mogelijk om YouTube video’s op de achtergrond af te spelen. Gezien de reacties hierop zijn er toch een flink aantal iOS gebruikers die graag youtube (muziek)video’s op de achtergrond in iOS willen afspelen.

Het lijkt niet mogelijk, maar via een kleine omweg kun je alsnog het geluid van YouTube video’s afspelen op de achtergrond. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Safari en ga naar youtube.com
• Zoek hier naar de video die je wilt afspelen

youtubeachtergrond

Speel de video vervolgens in schermvullendeweergave af, dit gebeurt automatisch. Druk nu op de thuisknop en je zal merken dat de muziek stopt met spelen, open vervolgens het bedieningspaneel door met één vinger van beneden naar boven te vegen en druk op de play-toets.

Onmiddellijk wordt de muziek hervat en kun je verder luisteren naar de YouTube video. Deze procedure kun je helaas niet toepassen in samenwerking met de YouTube applicatie.

Meer over YouTube kun je hier terugvinden.Reacties


 • Alex

  2 mei 2014 om 9:56

  Er zijn verschillende gratis apps met een mooie interface, MusicTube bijv, die dit al automatisch doen. Gaat een stuk makkelijker dan via Safari het adres invullen en via het bedieningspaneel weer op play drukken. :)

 • Martijn

  22 augustus 2014 om 13:30

  Vanaf dit najaar in Amerika: de nieuwe streaming muziekdienst van Youtube, genaamd Youtube Music Key

 • Robin

  3 november 2014 om 21:04

  Echt super bedankt!

Een reactie toevoegen: