10 april 2015

iOS 8iOS 8.3: Gratis applicaties downloaden zonder wachtwoord

App Store iOS logo

Veel iOS gebruikers storen zich aan het gedrag van de App Store, wanneer je een gratis applicatie wil downloaden moet je steeds je wachtwoord of vingerafdruk scannen met de Touch ID. Het is een vreemde stap die je moet nemen voor een app die gratis is.

Apple heeft dit ingebouwd om de overvloed aan apps downloaden door bijvoorbeeld je kinderen tegen te gaan. Gelukkig hebben we vanaf iOS 8.3 de mogelijkheid om de authenticatie bij gratis downloads uit te schakelen.

• Open 'Instellingen'
• Tap (tik) op 'iTunes en App Store'
• Selecteer 'Wachtwoordinstellingen'

wachtwoordappstore

Schakel de optie 'Vereis wachtwoord' uit bij de optie 'Gratis downloads'. Vanaf nu moet je nooit meer een wachtwoord invullen bij het downloaden van een gratis applicatie. Verder kun je hier ook aankopen en aankopen vanuit apps beheren. Vink hiervoor de optie 'Vereis altijd' of 'Vereis na 15 minuten' aan. Als je voor deze laatste kiest dan houdt dit in dat je één keer je wachtwoord invult en dan (in)aankopen kunt verrichten voor 15 minuten zonder dat je jouw wachtwoord opnieuw moet invullen.

Let op: Touch ID gebruikers kunnen deze optie alleen gebruiken als je de optie 'iTunes en App Store' uitschakelt via instellingen ▸ Touch ID en toegangsscherm. Wanneer dit is uitgeschakeld zal 'Watchwoordinstellingen' tevoorschijn komen in het iTunes en App Store menu. Nadeel is dat je bij betalende applicaties wel je wachtwoord moet invullen, het gebruik van Touch ID is dan toch net iets eenvoudiger.

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • jan janssen

  10 april 2015 om 23:52

  Dit gegeven maakt het voor mij nutteloos, je spaart op de ene plek tijd en gemak, om het elders weer te verspillen, zo on-apple

  Let op: Touch ID gebruikers kunnen deze optie alleen gebruiken als je de optie ‘iTunes en App Store’ uitschakelt via instellingen ▸ Touch ID en toegangsscherm. Wanneer dit is uitgeschakeld zal ‘Watchwoordinstellingen’ tevoorschijn komen in het iTunes en App Store menu. Nadeel is dat je bij betalende applicaties wel je wachtwoord moet invullen, het gebruik van Touch ID is dan toch net iets eenvoudiger.

 • Paul

  13 april 2015 om 20:31

  Na upgrade valt iPhone 5s spontaan uit. Oplossing?

 • Patrick

  16 april 2015 om 17:45

  Touch-ID uitzetten voor de App Store en iTunes, optie aanpassen en daarna Touch-ID weer aanzetten werkt gelukkig nog wel. Zijn even wat handelingen maar dan heb je gewoon weer wat voor 8.3 ook kon namelijk met Touch-ID aankopen goedkeuren zonder dat dit direct een carte blanche van 15 minuten oplevert.

 • Priscilla

  6 januari 2017 om 19:31

  Ik denk dat het goed werkt maar ik heb mijn zus de wachtwoord op mijn iPad die weet ik niet en verteld het niet dus bij als bij 15 min vereist drukt moet je het wachtwoord intypen dus bij mij werkt hij niet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!