17 april 2015

iOS 8iOS 8.3: Het 2G, 3G of 4G netwerk selecteren

iOS 8 logo

In gebieden waar het mobiele netwerk niet stabiel is kan het voorkomen dat je voortdurend tussen het 2G en 3G netwerk aan het wisselen bent. Dat is erg vervelend want het gaat ten koste van je batterij omdat hij steeds aan het zoeken is en de verbinding niet goed is.

Voorheen kon je dan wel 4G/3G uitschakelen, maar dan was ook het hele mobiele datanetwerk niet meer aanwezig. Sinds iOS 8.3 kun je kiezen met welke snelheid je wilt verbonden zijn met het mobiele netwerk.

Ga hiervoor naar 'Instellingen' en open 'Mobiele netwerk'. Tap hier op 'Gesprekken en data', vervolgens heb je de keuze tussen 2G, 3G en 4G.

netwerkverbinding

Ben je dus in een gebied waar een beperkt 3G netwerk beschikbaar is dan kun je het beste kiezen voor 2G. Wil je niet gebruikmaken van het 4G netwerk, dan kun je terugschakelen naar 3G. Met een snellere verbinding worden uiteraard gegevens vlugger geladen, maar dit heeft ook nadelen voor de batterijduur.Reacties


 • Patrick

  17 april 2015 om 10:49

  Ik heb de keuzes 2G, 3G en LTE.
  Waar staat die LTE voor?

 • Wesley Fabry

  17 april 2015 om 10:51

  ‘LTE is de opvolger van het GSM en UMTS netwerk, en is een techniek die gebruikt wordt bij 4G-netwerken. Door de snelheid van LTE (tot 100 Mbps) is het mogelijk om films te streamen. In Nederland zal in 2011 een aantal tests gestart worden, voorlopig is het nog niet beschikbaar landelijk, dit hangt af van verschillende factoren (aantal aparaten dat met LTE kan werken, genoeg toepassingen, voldoende vraag).’

 • HooijmansNL

  17 april 2015 om 15:22

  Kan het zijn dat Vodafone dit nog niet heeft? Bij mij staat er alleen maar ‘Gesprekken’, en geen data.

 • Ronald

  17 april 2015 om 16:33

  Wanneer komt Apple met de mogelijkheid om de hele telefoon-optie (incl. bellen) uit te zetten in gebieden waar toch geen ontvangst mogelijk is (zoals in de bergen)?
  Nu rest mij alleen het uitzetten van de telefoon en bij opstarten te kiezen om de sim niet te unlocken.
  Of is die mogelijkheid er al, maar ken ik hem nog niet?

 • Philip

  17 april 2015 om 17:28

  Ronald, volgens mij bereik je al wat jij wil doen door de carrier selectie op manueel te zetten. Dan wordt er niet continu naar een carrier gezocht, en manueel is er geen beschikbaar.

  Maar ik begrijp jouw punt wel, ik heb onlangs het omgekeerde probleem gehad (en niet zeker of daar een oplossing voor is) : bij het herstarten van mijn iPhone (iOS 8.3 update) per ongeluk op Cancel geduwd bij het intikken van mijn SIM unlock code, en nadien alleen opnieuw kunnen SIM unlocken door opnieuw op te starten (ik vond nergens de optie om apart de SIM unlock te doen) …

 • Maarten

  17 april 2015 om 17:34

  Klopt! Bij Vodafone enkel en alleen keuze uit 2G en 3G.

 • Peter

  17 april 2015 om 18:04

  @Ronald, vliegtuigmode gebruiken?

 • Laurens

  18 april 2015 om 9:48

  @Philip Gewoon willekeurig iemand proberen te bellen, dan vraagt hij meteen om sim-unlock. Het bellen wordt daarna overigens niet doorgezet.

 • Dennis

  18 april 2015 om 11:18

  Klopt niet met Vodafone is dit ook gewoon beschikbaar.

  @Ronald wat dacht je van vliegtuigmodus is 1 schakelaar omzetten klaar.

 • Ronald

  19 april 2015 om 19:12

  @Peter @Dennis in vliegtuigmodus is alle communicatie uitgeschakeld en daarmee helaas ook het GPS signaal. Daardoor kun je in vliegtuigmodus inderdaad niet bellen of appen, maar vervolgens helaas ook niet meer je route tracken in een GPS app (en dat wil ik wel graag in de bergen).

  Vraag blijft dus hoe je de bellen optie in zijn geheel uit kunt zetten (maar wel GPS kunt blijven gebruiken) (en oh ja, zonder jailbreak graag).

 • Ronald

  20 april 2015 om 15:43

  @Dennis @Peter in vliegtuigmodus wordt alles communicatie uitgeschakeld en daarmee ook GPS. Aangezien ik (o.a. in de bergen) wel mijn route wil tracks met een GPS app is vliegtuigmodus hiervoor niet bruikbaar.
  Vraag blijft: hoe kan alleen ik bel-optie uitzetten / simkaart “blokkeren”?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!