18 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Foto’s niet kopiëren tijdens het importeren

Foto's voor OS X logo

Net zoals bij iPhoto worden de foto’s die je importeert in de fotobibliotheek gekopieerd. Dit houdt in dat OS X automatisch alle foto’s kopieert naar de fotobibliotheek van de Foto’s applicatie.

In principe kun je dan de foto’s verwijderen uit Finder om zo ruimte vrij te maken. Echter willen sommige liever niet dat OS X dit zelf regelt en dat je zelf in Finder je foto’s beheert.

• Open de Foto’s applicatie
• Klik in de menubalk op ‘Foto’s'
• Selecteer ‘Voorkeuren'

kopierenfoto

Open in het nieuwe bekomen venster het tabblad ‘Algemeen’ en vink de optie ‘Kopieer onderdelen naar Foto’s-bibliotheek’ uit. Wanneer je nu foto’s toevoegt worden deze niet gekopieerd naar de bibliotheek maar wordt de huidige locatie van deze foto’s gebruikt.

Wij raden dit echter wel af, het beste is Foto’s dit zelf te laten regelen en het kopiëren gewoon aan te laten staan. Bovendien worden alleen foto’s die gekopieerd zijn naar de foto’s-bibliotheek gesynchroniseerd met iCloud.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • Rina Huzen

  18 april 2015 om 15:36

  ik wil de RAW foto’s in Finder graag naar een externe harde schijf zetten. Hoe doe ik dat? Ik zie het even niet.

 • Carl

  18 april 2015 om 19:28

  @Rina, RAW foto’s van je geheugenkaart naar externe schijf kopiëren en van deze schijf importeren in fotobibliotheek. Dan heb je ze altijd op 2 plaatsen.

 • Eduard

  18 april 2015 om 22:00

  @Rina, RAW foto’s zoek ik uit en bewerk ik in Lightroom en alleen de goede exporteren naar jpg en die importeren in de Foto app. Maar dat moet je wel Lightroom hebben ;)

 • Kurt

  5 mei 2015 om 11:59

  Ik probeer mij externe HD aan te sluiten en de foto’s die daarop staan te bekijken in Foto’s. Maar ik wil deze niet importeren. Ik heb daarvoor het vinkje bovenaan in scherm uitgezet. Ik heb via Archief een bepaalde dir van deze externe HD geimporteerd. Foto’s perfect zichtbaar in Foto’s. Maar als ik naar de systembib ga kijken, zie ik dat deze aanzienlijk groter is geworden. Dus wal gekopieërd. Ook als ik de HD loskoppel, blijf ik deze zien. Wat doe ik verkeerd?

 • Hans Textra

  12 juli 2016 om 22:57

  Mijn camera maakt zowel jpeg als raw foto,s. Deze worden standaard geëxporteerd van mijn geheugenkaart naar de Foto’s app op mijn Macbook. Vervolgens bewerk ik de raw foto’s in de foto app en wil de bewerkte raw foto’s en jpeg foto’s opslaan op mijn externe harde schijf. Exporteren vanuit de Foto’s app lukt niet want dat doet hij niet voor het raw formaat. Hoe los ik dit op?

 • Wesley Fabry

  13 juli 2016 om 10:14

  @Hans de raw kun je als volgt exporteren. Foto’s ▸ selecteer de RAW foto’s ▸ klik in de menubalk op ‘Archief’ ▸ Exporteer ▸ Kies voor ‘ongewijzigd origineel exporteren’.

 • Eva

  11 februari 2017 om 23:47

  Als ik een deel van mijn bestanden naar de Foto’s bibliotheek heb gekopieerd, en een deel op de oorspronkelijke lokatie heb laten staan, hoe zie ik dan waar een foto is opgeslagen? Ik heb namelijk ook een boel foto’s buiten de bibliotheek opgeslagen en ik denk dat ik dubbele mappen heb. Die wil ik dus verwijderen omdat ik dan meer schijfruimte heb. Maar ik durf het nu niet omdat ik niet zeker weet of ze dan nog wel in Foto’s staan..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!