18 april 2015

iOS: De wekker herhalen op verschillende dagen

Klok logo iOS

Wie zijn iPhone gebruikt als wekker kan deze iedere avond handmatig inschakelen, dat is een kleine moeite. Maar als je iedere werkdag of bepaalde dagen op hetzelfde uur wakker moet worden dan kun je beter een herhalende wekker instellen.

Deze zal dan iedere gekozen dag weerklinken en je wakker maken. Zo kun je dus op werkdagen je wekker standaard om bijvoorbeeld 07.30 uur instellen, met als resultaat dat deze niet in het weekend afgaat.

• Open de Klok applicatie
• Tap op het tabblad 'Wekker'
• Voeg een nieuwe wekker toe met behulp van het plus-knop
• Kies een gewenste tijd en geluid
• Tap op de optie 'Herhaal'

wekkerios

Bij de optie 'Herhaal' is het mogelijk verschillende dagen te selecteren, wanneer je een dag selecteert zal de wekker op deze dag afspelen. Het is mogelijk om meerdere dagen te kiezen. Tap na het selecteren op 'Terug' en bevestig door 'Bewaar' te selecteren. De wekker is nu ingesteld voor de jou geselecteerde dagen.

De wekker zal dan op dit uur afgaan, door op het scherm van je iPhone te tappen zal de wekker sluimeren voor 9 minuten. Ontgrendel (tijdens het afspelen van de wekker) je iPhone om de wekker te stoppen, de wekker zal dan automatisch de volgende gekozen dag worden afgespeeld.

Meer over Klok kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!