27 september 2014

iOS 8iOS 8: Via de mail app nieuwe contacten toevoegen

mail icon iOS

De Mail applicatie in iOS 8 is bijzonder slim geworden, zo kan deze automatisch nieuwe contacten herkennen of bijvoorbeeld ontbrekende informatie van personen in de contacten applicatie aanvullen.

Wanneer je een e-mailbericht ontvangt van iemand die zijn bericht afsluit met zijn naam, adres, telefoonnummer, e-mail, enzovoorts dan zal iOS 8 je een contactvoorstel doen. Dit houdt in dat je bovenaan het e-mailbericht de optie krijgt om de nieuwe contactpersoon toe te voegen aan de contacten applicatie van iOS.

contact suggestie

iOS stelt het nieuwe contactformulier op basis van de gegevens die in het e-mailbericht aanwezig zijn. Tap vervolgens op de knop 'Zet in contacten' om het nieuwe contact aan te maken of de gegeven toe te voegen aan een bestaand contact. Mail is erg slim want hij herkent telefoon-, fax- en mobiele nummers, maar ook adressen, e-mailadressen, Twitter, enzovoorts. Wil je het contact niet plaatsen in je contacten applicatie, tap dan gewoon op de 'Negeer' knop en iOS zal je nooit meer dit contact voorstellen om toe te voegen.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marijn

  27 september 2014 om 15:40

  Mooie vinding. Helaas is op iOS nog niet te kiezen aan welke mailgroep je deze contactpersoon wilt toevoegen, zodat je nieuwe contact onzichtbaar wordt als je niet de hoofdmailgroep maar submailgroepen hebt geactiveerd. Stel je voegt de contactpersoon toe. Deze komt dan in de mail groep ” Alle groepen”. Maak jij alleen gebruik van enkele groepen, bijv. van je werk en die van jezelf maar niet van de contacten van je partner, dan kan je je zojuist toegevoegde contact niet zien. Dit is al sinds tijden een gebrek aan de contacten app in iOS. Heel onhandig en het gaat ook in tegen Apple’s motto dat de applicaties user friendly moeten zijn. Je contact moet je nu op een Mac of via de iCloud in de juiste groep plaatsen. Dus …. leuke vinding, maar in de praktijk heb ik er niet zoveel aan zolang deze ” bug” nog aanwezig is in iOS.

 • Margafromned

  25 oktober 2014 om 11:35

  Handig dat je vanuit mail een Contact kunt toevoegen!
  Maar wordt er binnen iCloud ook een backup gemaakt van de Contacten? Stel dat ik een Contact per ongeluk wis op mijn iPad, iPhone of Mac – kan ik dat ergens herstellen?

 • Guido

  21 november 2014 om 16:49

  Ik vind het helemaal niet handig, veel van de contacten waarvan ik een mail krijg heb ik al, nu moet ik elke keer “negeer” drukken. Neemt ook nog ruimte in beslag, en die gebuik ik liever om relevante tekst te lezen.
  Dus hoe kan ik dit voor mij “annoying” ding uitzetten?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!