25 september 2014

iOS 8iOS 8: Gesprekken voeren via je iPad of iPod touch (continuity)

telefoon logo 7 retinaMisschien is het je opgevallen dat wanneer je een iPhone en iPad met iOS 8 in je bezit hebt dat je iPad ook 'overgaat' wanneer je iPhone een telefoongesprek ontvangt. Dit is dankzij de nieuwe continuity-functie die aanwezig is in iOS 8.

Om gebruik te kunnen maken van deze functie dien je iPhone, iPad en/of iPod Touch te beschikken over iOS 8 en ingelogd zijn met het zelfde iCloud-account. Je kan iCloud kun je instellen via Instellingen ▸ iCloud ▸ Log in. Daarnaast moeten beide toestellen verbonden zijn op het zelfde wi-fi netwerk om het telefoongesprek te kunnen voeren. Wanneer de toestellen aan deze voorwaarden voldoen zal je ook gesprekken ontvangen op je iPad of iPod Touch.

Lees ook: Ontvangen van oproepen op iPad en iPod Touch uitschakelen

Hierbij moet je dus beschikken over een iPhone, want je iPad en iPod Touch maken van dit netwerk gebruik om het inkomend gesprek te kunnen voeren. Wanneer je een telefoongesprek ontvangt op je iPhone wordt deze na enige seconden ook doorgestuurd naar al je andere iDevices. Naast gesprekken ontvangen kun je ook gesprekken starten vanaf deze iDevices, ook hier gelden dezelfde voorwaarden als hierboven staat beschreven.

continuity-ios

Om een gesprek te starten vanaf je iPad of iPod Touch dien je de FaceTime applicatie te openen en te tappen op het tabblad 'Audio'. Tap op de plus-knop om een contactpersoon te selecteren, tap hierna op het telefoonhoorntje en kies het gewenste nummer. De iPad of iPod Touch maakt via Wi-fi verbinding met je iPhone en gebruikt dit mobiele netwerk om te bellen.

Naast de FaceTime applicatie kun je ook een telefoongesprek starten vanuit de Contacten applicatie. Open hier het gewenste contact en tap naast het telefoonnummer (niet de optie FaceTime) op het telefoon-icoon om het gesprek te starten via je iPhone.

contacten-bellen-ios

Wil je liever geen telefoongesprekken ontvangen op je iPad of iPod Touch, dan kun je de optie uitschakelen. Ga hiervoor op je iPad of iPod Touch naar Instellingen ▸ FaceTime ▸ Schakel de optie 'Via mobiel netwerk iPhone' uit. Je zal nu geen telefoongesprekken meer ontvangen of kunnen starten vanaf dit apparaat.

continuity-ios-uitschakelen

Straks wanneer OS X Yosemite beschikbaar is kun je ook de telefoongesprekken ontvangen op je Mac op soortgelijke wijze. Bereid daarom nu je Mac voor op OS X Yosemite, hoe lees je in dit artikel terug op appletips.

Om deze functie te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 8

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  25 september 2014 om 11:56

  Geen handige functie, eerder irritant dat alles tegelijk rinkelt. Ik heb het dan ook gelijk uitgezet nadat ik uitgevonden had waar je dat moest doen.

 • Roy

  25 september 2014 om 12:27

  Mijn iPad 2 rinkelt wel bij een inkomend gesprek, maar ik kan het gesprek niet opnemen of weigeren.
  De schuifknop reageert gewoon niet. (iOS 8.0)
  Heb geen zin om iPad te herstellen/opnieuw te installeren, wacht wel op de 8.02 update.
  Meer mensen die dit probleem ervaren?
  Vind het wel handig iig!

 • Thomas

  25 september 2014 om 20:26

  Kan je kisschien ook gewoon bellen met je iPad als je geen iPhone hebt?

 • G.makkinje

  25 september 2014 om 21:11

  ik zou het wel willen proberen maar,ik krijg de melding itunes store niet beschikbaar.
  iImac

 • Maarten

  25 september 2014 om 21:17

  Allemachtig. Vandaag meerdere keren mijn beide iPhones af. Ik maar denken hoe die mensen mijn privenummer konden weten? Zonder Appeltips ondersteuning was ik de weg kwijt. Wat een giller !

 • Dennis

  30 september 2014 om 22:46

  Om deze functie te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een iPhone 5, iPhone 5s, iPhome 5c, iPhone 6 (plus), iPad 4e generatie, iPad Air, iPad mini, iPad mini retina en iPod Touch 5e generatie.

  Jullie bedoelen OF .. ghehe Of heb je ze echt ALLEMAAL nodig ;)

 • Hans

  2 oktober 2014 om 9:06

  Werkt bij mij prima op een 4S + Ipad retina

 • Anne

  7 oktober 2014 om 22:05

  iPhone 5c, ipad mini retina maar ookal rinkelen ze beide, opnemen of starten vanaf ipad ho maar.. ook niet na update

 • carina

  18 oktober 2014 om 15:19

  blij dat dit gesprek bestaat, werd gek dat ik het niet kon vinden hoe dat kwam, maar kan wel handig zijn bij meerdere toestellen

 • Dick

  19 oktober 2014 om 16:20

  heb een zakelijke Iphone 4s….en “dankzij” deze nieuwe functionaliteit wordt ik dus nu thuis ook voortdurend geplaagd met zakelijke telefoontjes op de Ipad en Ibook thuis… Wat hieraan te doen?

 • Wop

  20 oktober 2014 om 14:20

  Ben blij dat ik nu weet hoe ik het kan uitzetten. Echter het volgende doet zich voor; Ik heb op de iphone van mijn dochter hetzelfde icloud apple ID ingebruik voor enkel “zoek mijn iphone” (De reden lijkt mij duidelijk) . Voor Itunes en app store gebruikt ze haar eigen ID.

  Maarrrrr, als bv mijn vrouw (ook onder hetzelfde hoofd apple ID) mijn dochter belt, gaat ook mijn telefoon af, evenals ipad en nu Macbook (Yosemite) terwijl ik dus niet gebeld wordt maar zij. (mijn nummer hangt ook onder dat ID, maar voorheen echter nooit problemen gehad met de opzet)

  Waar gaat het mis? Kan iemand mij op weg helpen? Als er gevraagd wordt op andere devices om het nummer toe te voegen aan facetime (zodra ik het Apple ID instel) kies ik standaard voor ‘nee”

 • Marco

  25 maart 2015 om 23:54

  Zelf vind ik dit een ideale mogelijkheid. De kwaliteit laat misschien te wensen over. Maar iedere draadloze telefoon heeft tegenwoordig meerdere handsets. Dus word je dan gebeld rinkelen ook alle telefoons. Dus daar erger ik me niet aan. Werkt gewoon op mijn iPad mini, en iPhone 4s.

  Wat ik me wel afvraag is of er kosten aan verbonden zijn, of dit enkel via wifi gaat. Dit mede door de waarschuwing bij de update, dat er mogelijke kosten aan verbonden kunnen zijn.

 • Wesley Fabry

  26 maart 2015 om 6:55

  Je belt eigenlijk via je iPhone en dat kost geld als je geen belminuten hebt.. Gebeld worden is gratis..

 • hescho

  13 april 2015 om 17:11

  hallo,
  mijn Ipad rinkelt mee met de iphone als ik gebeld wordt, terwijl ik Face time heb uitgeschakeld… weet iemand hoe ik dit kan afzetten?

 • Alice

  8 mei 2015 om 10:34

  Kan iemand anders in het zelfde flatgebouw of buurt ’s nachts contact leggen op/via mijn adres?
  Ik krijg tegenwoordig ’s morgens bij het opstarten telkens wifi adressen eerst in mijn scherm. Zonder dat ik dat zelf heb gedaan

 • pamela

  12 mei 2015 om 18:03

  zwaar vervelend mijn zoon zijn telefoon gaat over als ik gebeld word en anders om hij krijgt hij krijgt mensen aan de telefoon die ons zakelijk bellen hoe zet ik dit uit?????????????

  alvast bedankt

 • Geert

  2 juni 2015 om 16:01

  Ik zou het graag willen aanzetten, maar geen idee hoe. Apple tips is daar ook niet duidelijk over. I-Phone 6 en I-Pad air beiden ingelogd op zelfde i-Cloud account en beide ook in zelfde Wi-Fi netwerk en toch werkt het niet. Hoe nu verder.

 • art

  2 augustus 2015 om 15:54

  ‘Instellingen > FaceTime > Via mobiel netwerk iPhone’ , schakel deze functie uit en de ‘problemen’ verdwijnen als sneeuw voor de zon. Deze informatie is ook terug te vinden in het volgende artikel van Apple: https://support.apple.com/nl-nl/HT204681 .

 • art

  2 augustus 2015 om 15:55

  Ter aanvulling op het voorgaande- zij die de functie juist wel willen gebruiken kunnen deze optie aan (ipv uit) zetten. Verder is van belang dat beide apparaten gebruik maken van hetzelfde account.

 • Wesley Fabry

  2 augustus 2015 om 16:24

  Zoals we al hebben uitgelegd op appletips: http://www.appletips.nl/ios-8-ontvangen-van-oproepen-op-ipad-en-ipod-touch-uitschakelen/

 • ASik

  6 oktober 2015 om 14:15

  Hallo,

  We hebben pas de IPhone 6 geconfigureerd en daarmee begon het ellende dat alles tegelijk van Apple afging. Na wat zoeken hebben we ervoor gezorgd dat dat niet meer gaat. Maar nu….. Nu lopen de oproepenlijsten door elkaar. Dus zakelijke telefoongesprekken van mijn partner zie ik terug in mijn recente oproepenlijst. Onbekende nummers allemaal. Zo ook andersom. Hij loopt mijn gemiste oproepen (in het rood) terug te bellen terwijl ik die oproepen voor mij waren en gemist heb.
  Help please!

 • Wesley Fabry

  6 oktober 2015 om 15:02

  ASik, dat klopt, dit kan alleen opgelost worden door beide een eigen iCloud Account in te stellen en te gebruiken. http://www.appletips.nl/een-gratis-icloud-account-apple-id-aanmaken-voor-ios-en-os-x/

 • Alie

  11 november 2015 om 14:52

  Onze oproeplijsten lopen ook door elkaar.
  Als we een eigen icloud acount instellen hebben we dan wel een gezammelijke agenda ? En kunnen we find my iphone dan nog gebruiken?

 • Wesley Fabry

  11 november 2015 om 15:04

  Agenda’s kun je delen: http://www.appletips.nl/ios-een-agenda-delen-met-andere-personen/ find my iPhone is te gebruiken, elke op zijn eigen account of via gezinsdeling: http://www.appletips.nl/ios-8-hoe-werkt-gezinsdeling-en-wat-kun-je-ermee/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!