9 december 2013

ScreencastOS X: Snel Finder mappen openen tijdens het slepen van bestanden

finder icon retinaIn Finder kun je eenvoudig je afbeeldingen, documenten en overige bestanden verplaatsen naar een andere map binnen Finder. Wanneer je een bestand wil verplaatsen naar een andere map binnen één venster kun je gebruik maken van de openspringende map functie.

Hierbij kun je het bestand naar een map slepen en enkele ogenblikken wachten tot de map vanzelf wordt geopend. Via de voorkeuren van Finder kun je de snelheid van het ‘openspringen’ aanpassen. Echter kun je ook met behulp van een toetscombinatie tijdens het slepen van een bestanden een map openen, volg hiervoor onderstaande stappen:

Open Finder en selecteer een bestand, sleep deze vervolgens naar de gewenste map. Om deze te openen kun je tijdens het slepen het bestand plaatsen op de map en vervolgens te drukken op de spatiebalk. De map wordt onmiddellijk geopend en kun je verder gaan met slepen.

Openspringen-forceren

Wanneer je de optie 'Openspringende mappen en vensters’ hebt uitgeschakeld via Finder ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen is het toch mogelijk gebruik te maken van de toetscombinatie tijdens het slepen van een bestand. Je kan namelijk een map alsnog laten openspringen door niet éénmaal, maar tweemaal te drukken op de spatiebalk. Onmiddellijk wordt de map geopend en kun je de sleepactie voort zetten.

Deze optie werkt alleen wanneer je de symboolweergave hebt geactiveerd in Finder

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • 064harry

  9 december 2013 om 11:34

  Voor Mountain Lion kon je gewoon met je bestandje/afbeelding op het Finder icoontje gaan staan en dan opende Finder. Nu moet je eerst Finder openen, dan pas kun je het bestandje plaatsen. ~zucht~

 • jochem

  11 december 2013 om 8:58

  Ik vind het nog altijd raar dat osx geen knip en plak functie ondersteunt. Met wat third-party apps kan het wel. Maar waarom niet gewoon direct in Os x.

 • Thomas

  20 januari 2014 om 11:36

  Dat spatiebalk gebeuren, wat ik zelf vaak gebruik, is nu inderdaad niet gebruiksvriendelijk meer. Het werkt alleen in symboolweergave, wat een debiele keuze.
  Ook kleuren geven aan mappen (nu heet het tags) is wat mij betreft een misser. Het is slecht te zien welke map nu een kleur heeft, het is slechts een balletje. Bah, ze hebben veel te herstellen. Waarom dingen die zo fijn werkten, eruit slopen…?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!