20 februari 2016

iOS: Het weerbericht raadplegen vanuit het berichtencentrum

Weer applicatie iOS (logo)

In het berichtencentrum kun je bij de optie ‘Vandaag’ een kort, maar bondig weerbericht bekijken. Voorafgaand aan het bericht wordt er een weer-icon toegevoegd die overeenkomt met het weer op dat moment.

Als het bewolkt is zal je een klein wolkje zien, maar ook bij regen, sneeuw, zonnig, enzovoorts wordt een icon getoond dat hiermee overeenkomt. Het weer is te zien op de iPhone, iPad en iPod Touch.

Verder kun je nu tikken op de omschrijving in het berichtencentrum om onmiddellijk de weer applicatie te raadplegen en zo meer informatie over het weer te bekijken. Zie je de weer-widget niet? Dan kun je deze activeren via onderstaande stappen:

weer berichtencentrum raadplegen via widget

Ontgrendel je iPhone, iPad of iPod Touch en veeg met behulp van één vinger vanaf de bovenkant van je scherm naar beneden om het berichtencentrum te activeren. Open het tabblad 'Vandaag' en scroll naar beneden, tik hier op 'Wijzig'. Tik op de groene plusknop om 'Overzicht van vandaag' toe te voegen aan het berichtencentrum. Vanaf dat moment wordt ook het weerbericht in het berichtencentrum getoond.

Mocht je nog steeds geen weerbericht zien, dan moet je even controleren of de weer-applicatie je locatie mag gebruiken. Dit doe je via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Weer ▸ Altijd.

Lees ook: Controleer je leefomgeving met het Netatmo weerstation

geupdate artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!