18 september 2014

iOS 8iOS 8: Slimme Spotlight-suggesties gebruiken

ios-spotlightZoals in OS X is Spotlight opeens het hart geworden van iOS. Toch zijn er veel iOS gebruikers die deze dienst nauwelijks gebruiken, dankzij iOS 8 is het gebruik van Spotlight opeens een stuk handiger geworden. Vanuit deze functie kun je nu namelijk snel en simpel een hoop handige suggesties te zien krijgen.

Denk hierbij aan wikipedia-, App-, nieuws- en iTunes resultaten. Daarnaast kun je vanuit Spotlight onmiddellijk zoeken op het internet waardoor het opstarten van Safari eigenlijk overbodig is. Spotlight kun je activeren door met behulp van één vinger naar beneden te vegen vanaf ongeveer het midden van je scherm, onmiddellijk wordt er een zoekveld en het toetsenbord geactiveerd. Voer een zoekopdracht in en spotlight doet de rest.

spotlight-suggesties

Vul je bijvoorbeeld Appletips in, dan zal Spotlight je onze iOS applicatie tonen, maar kun je ook onmiddellijk op het internet zoeken naar onze website. Niet alleen applicaties worden getoond maar ook nieuwsberichten, aanbevolen websites, iBooks, App Store, iTunes resultaten, Wikipedia, plaatsen uit de buurt, kaarten, enzovoorts. Aan de hand van je locatie worden de suggesties gegenereerd zodat je geen nieuwsberichten krijgt te zien uit Amerika maar gewoon in de taal en land waar jij je bevindt. De nieuwe spotlight valt te vergelijken met een geschreven versie van Siri.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jan Aukes

    19 september 2014 om 9:18

    Met deze uitbreiding van Spotlight lijkt deze functie enigszins op de oude zoekmachine van Apple, genaamd Sherlock. Die maakte zijn entree in OS 8.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!