19 september 2014

iOS 8iOS 8: De handige nieuwe veegopties gebruiken in Mail

mail logo 7 retinaOver het algemeen heeft Apple bijna al de standaard iOS applicaties voorzien van nieuwe elementen, waaronder ook de Mail applicatie. Deze applicatie heeft er een aantal handige nieuwe functies bijgekregen waaronder nieuwe veegoptie.

Zo kun je snel en eenvoudig een e-mail bericht markeren, ongelezen maken of verwijderen zonder het e-mailbericht te openen. Hoe je dit precies doet lees je in onderstaande stappen:

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar een postbus

veegopties mail

Veeg kort met behulp van één vinger van rechts naar links over de voorvertoning van een e-mailbericht. Onmiddellijk krijg je de mogelijkheid om dit bericht te verwijderen, te markeren of meerdere opties toe te passen. Naast het vegen van rechts naar links kun je ook vegen van links naar rechts. Wanneer je dit doet zal het desbetreffende e-mailbericht onmiddellijk worden gemarkeerd als ongelezen.

Wil je liever onmiddellijk een e-mailbericht verwijderen? Dan kan dit ook met behulp van een multi-touch handeling. Veeg langzaam met behulp van één vinger van rechts naar links over de voorvertoning van een e-mailbericht en onmiddellijk wordt het bericht verwijderd. Bovenstaande opties kun je op alle accounts toepassen binnen Mail (deze is dus niet beperkt tot enkel iCloud).

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jack

  19 september 2014 om 11:45

  Update afwachten, nu is de functie bij ieder account anders, bij de een naar links vegen is naar prullenbak, bij de ander naar archief ? Erg onhandig, ook onhandig beetje te snel geveegd is het plots, onbedoeld, in archief of prullenbak beland.

 • Wesley Fabry

  19 september 2014 om 11:46

  @Jack je kunt dit aanpassen via Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ veegopties. Meer info hierover lees je dit weekend op appletips…

 • Roko

  19 september 2014 om 12:34

  Hhhm, bij doorschuiven/swipen naar links verwijder je gelijk de mail, dat vind ik niet zo handig want je swiped snel te ver en weg is je mail. Dat wordt even wennen

 • Wesley Fabry

  19 september 2014 om 12:55

  Het is inderdaad even wennen, maar het lukt wel na een tijdje. Per ongeluk verwijderd? Schudden met je iPhone/iPod/iPad en je kan de actie herstellen ;)

 • Lisanne

  9 oktober 2014 om 23:40

  Door die “fijne” update heb ik per ongeluk een mail met tickets voor een feest verwijderd/verplaats. Nu kan ik de mail nergers meer vinden.

  Ik schoof van rechts naar links(boven) en de mail was plotseling weg. Wie weet hier meer van en kan mij helpen de mail terug te krijgen.

  Alvast bedankt.

  groetjes,
  Lisanne

 • Anja

  30 oktober 2015 om 18:24

  Bij mij is het ook meteen archief als ik naar links swipe. En je kan het niet veranderen in instellingen. Zo onhandig!

 • Wesley Fabry

  31 oktober 2015 om 7:58

  Anja: zo pas je de veegopties aan: http://www.appletips.nl/ios-8-de-veegopties-in-mail-aanpassen-of-verwijderen/

  Zo zorg je ervoor dat ze worden verwijderd i.p.v. gearchiveerd: http://www.appletips.nl/ios-gmail-berichten-verwijderen-ipv-archiveren/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!