26 december 2016

iOS 9iOS: Bepaalde of meerdere pagina’s afdrukken (in zwart-wit)

printerdeling OS X logo

Wie een printer met AirPrint heeft kan eenvoudig vanaf zijn of haar iPhone, iPad of iPod Touch documenten en afbeeldingen afdrukken. Vanaf iOS 9 kun je ook pagina's printen in het zwart-wit.

In voorgaande versies van iOS was het alleen mogelijk alles af te drukken in kleur of niet. Nu heb je meer optie zoals een bepaalde pagina alleen afdrukken of een bepaalde pagina niet.

Open hiervoor een webpagina, bestand of afbeelding dat je wilt afdrukken, tik op de deel-knop (vierkant met pijl omhoog) en kies voor 'Druk af'.

pagina's afdrukken in zwart-wit

Vervolgens heb verschillende mogelijkheden afhankelijk van je printer (deze bepaald de opties), denk hierbij aan dubbelzijdig afdrukken, bereik, zwart-wit, etc. Onderaan het pop-up venster vind je een voorvertoning van de pagina’s die worden afgedrukt. Door enige momenten op deze voorvertoning te tikken krijg je extra opties zoals 'Stop na pagina' of 'Sla pagina over'.

Afdrukken via iOS zonder AirPrint-printer

Wie geen printer heeft met AirPrint, maar wel wel een Mac kan het tooltje 'Printopia' installeren, deze maakt het mogelijk om de AirPrint functionaliteit toe te voegen aan alle printers, hoe lees je hier terug. Nadeel is wel dat je Mac altijd actief moet zijn om te kunnen printen.

Ben je wat technischer aangelegd dan kun je ook een Raspberry Pi gebruiken als AirPrint server, het voordeel is dat dit altijd werkt. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Extra weergaveopties voor de reader-functie in iOS Safari

Bijgewerkt artikel, origineel van 25/04/2016Reacties


  • jeroen

    25 april 2016 om 14:42

    Dat is nog eens een mooie tip. Thnx

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!