6 oktober 2015

iOS 9iOS 9: Vluchtinformatie raadplegen zonder app

vliegtuig vlucht icoon

De vakantieperiode is nu wel voorbij, toch kan deze optie erg handig zijn in de toekomst. Vanaf iOS 9 is het mogelijk om vluchtinformatie van vluchtnummers te bekijken, dit zonder tussenkomst van een app.

Wanneer iOS een vluchtnummer gedetecteerd zal deze automatisch opzoek gaan naar de juiste informatie, dit aan de hand van speciale data-analyses. Hoe de optie werkt kun je hieronder teruglezen.

Wanneer je in een e-mail of bericht ontvangt met een vluchtnummer (bijvoorbeeld DL446), dan herkent iOS dit als een vluchtnummer. Ook vluchtnummers die je zelf intypt in iOS worden herkend, denk hierbij aan de notitie applicatie.

Vluchtnummer opvragen in iOS 9

Zodra het vluchtnummer is gedetecteerd zal deze gemarkeerd worden en kun je erop tikken. Automatisch haalt iOS de meest relevante gegevens op met betrekking tot het vluchtnummer. Zo krijg je de vertrek- en aankomsttijd te zien, vluchtstatus, terminal en de vliegroute in Apple Maps aan de hand van een animatie.

Let wel, deze optie is nog niet beschikbaar voor alle vluchtnummer, de meeste Amerikaanse vluchtnummers worden herkend en enkele ander internationale luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Air France, Lufthansa, Scandinavian Airlines, British Airways, EasyJet, Malaysia Airlines, Singapore Airlines, Air Canada, etc. Apple zal deze optie uitbreiden tot alle luchtvaartmaatschappijen.

Lees ook: Hoe pro-actieve Siri gebruiken in iOS 9?Reacties


  • klaron

    7 oktober 2015 om 9:24

    Dat werkte toch al heel lang, gewoon het vluchtnummer in Google invullen…

  • Kaatje

    7 oktober 2015 om 9:25

    Tsjah je kunt alles invullen in Google, het gaat er nu om dat je het kan zonder tussenkomst van andere Apps, gewoon vanuit iOS zelf. Ik vind het super handig!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!