3 april 2014

iOS: Automatisch emoji’s typen met behulp van een trefwoord

emojiIets dat we al jaren toepassen in de moderne internettaal zijn emoticons, met behulp van deze kleine afbeeldingen kun je een bepaald gevoel eenvoudig overbrengen naar andere. Zo kun je een lachend, wenend, of gek mannetje gebruiken om deze emoties te delen.

Sinds enige tijd kunnen we in iOS gebruik maken van emoji’s, dit zijn standaard emoticons die je kunt terugvinden in een apart toetsenbord. Het nadeel hiervan is dat je voortdurend het toetsenbord dient te activeren via de ‘wereldbol’-knop in het toetsenbord voor je deze kunt gebruiken. Mocht je sneller emoji’s willen gebruiken dan kun je de trefwoorden optie gebruiken in iOS.

emojitrefwoord

Open hiervoor ‘Instellingen’ op je iPhone, iPad of iPod Touch en navigeer naar Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Trefwoorden. Tap op de plus-knop om een nieuw trefwoord in te voeren. Vul bij de optie zin de emoji in en bij trefwoord een passende toetscombinatie (zie voorbeeld op bovenstaande afbeelding).

Wanneer je nu tijdens het typen op je iDevice het trefwoord invoert (bijvoorbeeld ';)’) wordt deze automatisch veranderd door de desbetreffende emoji. Dankzij iCloud worden deze trefwoorden automatisch gesynchroniseerd met OS X 10.9 Mavericks en zijn dus ook te raadplegen op je Mac.

Meer over Emoji kun je hier terugvinden.Reacties


 • Werner

  3 april 2014 om 10:41

  Moet je op je Mac nog iets activeren om daar dezelfde trefwoorden te kunnen gebruiken (via iCloud)
  De trefwoorden die ik op m’n iPhone en iPad gebruik werken (nu) niet op m’n Mac namelijk.

 • N

  28 juli 2014 om 12:12

  Ik heb dezelfde vraag als Werner, is hier al iets over bekend?

 • Wesley Fabry

  28 juli 2014 om 12:14

  Jullie moeten in het bezit zijn van OS X Mavericks of hoger en iCloud om dit te kunnen synchroniseren.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!