2 april 2014

NieuwsiOS, Mac en web versie van iWork voorzien van update

iwork 13Vorige week bracht Microsoft eindelijk Office voor de iPad uit. Meer over deze applicaties kun je hier terugvinden op appletips. Voor Apple het ideale moment om hun tekstverwerkers ‘iWork’ te voorzien van een update. Met name de drie gratis versie op de iCloud.com website zijn voorzien van een gronding update.

Deze applicaties zijn nog steeds in beta-fase, maar zijn wel voorzien van een reeks vernieuwingen. Zo ondersteunen deze nu beter Retina-schermen en kun je eenvoudig op naam zoeken binnen de applicatie. Het bewerkings-venster heeft een nieuwe interface gekregen en ziet er strakker uit.

De belangrijkste vernieuwingen zijn de schrijfrechten bij het delen van een document. Voorheen kon elke lezer automatisch het bericht bewerken, vanaf nu is het mogelijk de lezers alleen het document te laten bekijken.

iworkdelenlezen

Naast de online applicaties hebben ook de iOS en Mac applicaties een update gekregen. Net zoals bij de online versie van iWork is het nu mogelijk een document te delen met derden zonder dat deze het document kunnen bewerken. Daarnaast hebben alle applicaties een hoop kleine verbeteringen gekregen. Denk hierbij maar aan een betere ondersteuning van bij het kopiëren en plakken van stijlen, betere plaatsing van ingevoegde en geplakte objecten, vernieuwde mediakiezer, verbeterde Applescript ondersteuning, problemen bij bepaalde overgangen zijn opgelost (keynote), enzovoorts.

iworkupdatemacstore

Daarnaast heeft Apple in alle iWork applicaties weer de missende puntjes op de i gezet en biedt de update een gehele verbetering voor de stabiliteit en gebruikers ervaring. Het lijkt erop dat iWork steeds meer vorm begint te krijgen en nu ook pas echt goed te gebruiken is in combinatie met iCloud. Daarom wordt aangeraden de update per direct uit te voeren. Klik op onderstaande links om de applicaties in de desbetreffende App Store te bekijken.

Pages voor Mac
Keynote voor Mac
Numbers voor Mac

Pages voor iOS
Keynote voor iOS
Numbers voor iOS

Meer over iWork kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jan

    3 april 2014 om 7:28

    Op de eerste plaats is iWork nog steeds een ramp en een belediging voor mensen die de ’09 versie intensief gebruik(t)en, op de tweede plaats is het ‘ontbrekende puntjes’ niet misse….. Kan het niet eens getikt krijgen. Succes met je blog.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!