23 maart 2013

ScreencastiOS: Een getal wissen in de Calculator app

calculator_icon_swc_hd_by_vasyndrom-d311a6kWanneer je wel eens de Calculator app gebruikt op je iPhone of iPod Touch dan is het je vast wel eens overkomen dat je een verkeerd getal intypte. Als dit gebeurd kun je natuurlijk gebruik maken van de 'C'-toets op de calculator, nadeel van deze toets is dat je het gehele getal opnieuw zult moeten invoeren. Geen probleem in eerste instantie, tenzij je druk een berekening aan het uitvoeren bent.

Gelukkig heeft Apple in de Calculator applicatie van iOS een hele handige 'gesture' toegevoegd waarmee je het laatste cijfer snel en eenvoudig kunt verwijderen, hierna kun je gewoon verder gaan met het invoeren van het getal. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Voer een getal in de Calculator en maak een horizontale veeg over het getal. Deze beweging kan zowel naar links en rechts worden uitgevoerd.

wetenschappelijk rekenmachine

Je zal merken dat onmiddellijk het laatste cijfer van het getal zal worden verwijderd. Een geweldig handig functie als vaak gebruik maakt van grote getallen of moeilijke lange berekeningen. Zo is een klein foutje snel gecorrigeerd.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


  • Niels

    24 maart 2013 om 12:30

    Zeer handige tip!

  • kevin jaques

    24 maart 2013 om 16:10

    Zeer handig. Heb al een paar keer lopen vloeken omdat ik geen cijfer kon wissen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!