3 januari 2017

iOS 10iOS 10: Handschrift-functie verbergen in Berichten

berichten icoon iOS

Vanaf iOS 10 heeft de Berichten applicatie een hoop nieuwe opties gekregen. Zo kun je tekst direct omzetten naar emoji's of effecten toevoegen aan je tekstballonnen. Klik hier om alle vernieuwingen te bekijken in de Berichten applicatie.

Een andere functie in Berichten zijn de handgeschreven berichten. Deze optie wordt direct geactiveerd wanneer je een bericht aan het opstellen bent en je iPhone kantelt. Hierdoor kun je dus niet het toetsenbord liggend gebruiken. Gelukkig is het wel mogelijk om tijdelijk de handschrift-functie uit te schakelen.

Berichten handschrift-functie tijdelijk uitschakelen

• Open de Berichten applicatie
• Navigeer naar een gesprek en tik op het tekstveld
• Draai je iPhone een kwartslag

De handschrift-functie wordt geactiveerd, tik nu op het toetsenbord icoon rechtsonder. Meteen wordt het liggend toetsenbord geactiveerd.

handschrift-functie verbergen in iOS berichten

Toetsenbord verbergen en handschrift-functie tonen

Op de iPad wordt standaard het liggend toetsenbord geactiveerd. Wil je net een handgeschreven bericht versturen dan moet je in het toetsenbord deze optie activeren.

handschrift-functie tonen in iOS Berichten

Tik hiervoor op de 'krul-toets' onderaan in het toetsenbord. De functie wordt per direct geactiveerd. Goed om te weten, handgeschreven berichten kun je alleen maken in combinatie met het standaard Apple toetsenbord.

Lees ook: Alle vernieuwingen in de Berichten app

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


  • iAmRenzo

    2 december 2016 om 15:26

    Ik had gehoopt dat je het hele handschrift gebeuren kon uitschakelen… alleen een obvious “tip” om het toetsenbord te zien is nogal logisch gezien er een toetsenbord icoontje zichtbaar is…

  • Wesley Fabry

    4 december 2016 om 20:29

    @iAMRenxo de functie blijft verborgen, ook na het herstarten van je iDevice of afsluiten van de app. Dus je kunt wel degelijk ‘uitschakelen’.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!