Menu

18 februari 2014

iOS: Het automatisch verbinden met een netwerk uitschakelen

wifi-logoTegenwoordig kun je overal wel een gratis Wi-fi hotspot raadplegen, dit is uiteraard erg handig want op deze manier heb je altijd toegang tot het internet. Toch zijn er een hoop openbare netwerken waar je liever geen verbinding meer mee wilt maken.

Omdat je in het verleden wel al hebt toegestemd zal je iPhone, iPad of iPod Touch altijd opnieuw verbinding maken met het netwerk. Dit kun je ongedaan maken, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar de menu optie ‘Wi-fi’
• Wacht tot iOS het netwerk heeft gevonden
• Tap naast het netwerk op de info (i)-knop

vergeetnetwerk

Tap vervolg op de optie ‘Vergeet dit netwerk’. Onmiddellijk wordt de verbinding verbroken en zal iOS niet meer automatisch verbinding maken met het netwerk. Uiteraard kun je de verbinding alleen verbreken wanneer je iDevice is verbonden met het netwerk.

Meer over beveiliging kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Timo van Wieren 18 februari 2014 om 10:54

    Hiermee moet wel elke keer opnieuw het wachtwoord worden ingevoerd op het moment dat er toch een verbinding gemaakt moet worden met het netwerk.

  • Werner 18 februari 2014 om 12:19

    Hoe kan je een voorkeurnetwerk instellen? Ik wil bv wel in kunnen loggen op de wifi hotspots van Ziggo wanneer ik van huis weg ben, maar niet wanneer ik thuis ben waar ook een Ziggo hotspot is.

  • Johan 19 februari 2014 om 19:42

    Schakel je zo niet de optie: Find my iPhone uit! In geval van vermissing kan je telefoon geen internetverbinding meer leggen.

  • Mario 25 maart 2015 om 13:28

    Hallo Appletips,

    Is er misschien een app of een manier dat je het volgende kunt doen:

    Je hebt 2 netwerken opgeslagen op je iDevice.
    Je wil dat je apparaat niet automatisch verbinding maakt met Voorbeeld1 maar wel met Voorbeeld2.
    Is er dan ook een manier dat je kunt aanvinken dat hij niet automatisch verbinding moet maken met Voorbeeld1 zonder dat je steeds weer opnieuw het wachtwoord in moet voeren?

Een reactie toevoegen: