28 januari 2014

iOS: Het codeslot voorzien van een vertragingstijd

instellingen ios logo 7 retinaMet behulp van een toegangscode is een iPhone, iPad en iPod Touch extra beschermd tegen vreemde ogen. Na het activeren van codeslot dien je eerst de correcte toegangscode in te voeren alvorens je toegang krijgt tot iOS en alle aanwezige berichten, persoonlijke informatie, etc. Toch ervaren een hoop gebruikers enige irritaties bij het gebruik van het codeslot.

Op de iPhone is de code erg handig en ook gemakkelijk in te voeren, zeker met behulp van het Touch ID in de iPhone 5s. Het gebruik van het codeslot op een iPad is net weer iets lastiger. Daarom is kan het interessant zijn om een vertraging op het codeslot te zetten. Dit doe je via onderstaande stappen:

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘Algemeen’ ▸ Codeslot
• Voer je toegangscode in
• Selecteer hier de optie ‘Vraag om code’

codeuitstellen

Maak een keuze tussen direct (aanbevolen), na 1 minuut, na 5 minuten, na 15 minuten of na een uur. De werking is vrij eenvoudig de eerste keer dien je de toegangscode in te voeren, vervolgens kun het iDevice gebruiken. Zodra je de stand-by functie activeert gaan de geselecteerde minuten in, wanneer je binnen deze tijd je iDevice opnieuw gebruikt hoef je geen toegangscode in te voeren.

Wanneer je de iPad, iPhone of iPod Touch opnieuw in stand-by plaatst gaan de minuten opnieuw in. Zodra deze verlopen zijn dien je opnieuw de toegangscode in te voeren. In de meeste gevallen is 15 minuten de meest ideale instelling bij persoonlijk thuis gebruik.

Meer over beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • Imade

  28 januari 2014 om 9:43

  Dus Appletips denkt niet na aan veiligheid? Als je 15 minuten hebt om in een toestel te geraken, dan kan je na het jatten van een iPhone/iPad al voldoende aanrichten waaronder het jatten van persoonlijke gegevens. Daarom is ‘DIRECT’ de aanbevolen instelling.

 • peter

  28 januari 2014 om 10:01

  Beetje kort door de bocht Imade, lijkt me duidelijk dat appletips meer dan genoeg aandacht besteed aan veiligheid en beveiliging. Hier heeft men het over een optie bij thuisgebruik en dat het mogelijk is om een vertraging in te stellen.

 • Tom Uylings

  15 januari 2015 om 11:22

  Helaas ontbreekt in het iOS nog steeds de mogelijkheid om het codeslot NIET te activeren als de iPhone op een externe stroombron is aangesloten. Handig in de auto…..
  Dat had ik al bij de eerste versies van Nokia !

 • Teun Hartman

  24 oktober 2016 om 13:45

  Beste Appletips.
  Is het ook mogelijk om oneindig je toegangscode fout te doen zonder dat er een beveiligings tijd op komt? Dit vraag ik omdat kinderen in me klas vaak elkaars IPad blokkeren. Hopelijk is hier een oplossing voor want dat zou wel zo handig kunnen zijn.

  Mvg.

  Teun Hartman.

 • Wesley Fabry

  24 oktober 2016 om 14:08

  @Teun dat is helaas niet mogelijk, dan is de enige oplossing de toegangscode uit te schakelen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!