2 juni 2012

iOS Mail: Meerdere contacten in één keer toevoegen

Wanneer je een vaste groep mensen, bijvoorbeeld je collega's, regelmatig een e-mail wilt te sturen kan het soms vervelend zijn om deze één voor één toe te moeten voegen aan de geadresseerde lijst in iOS Mail.

Helaas bestaat er nog geen mogelijkheid om een groep in één keer toe te voegen. Via een klein trucje is het mogelijk om toch in één keer meerdere geadresseerde toe te voegen. Om meerdere vaste e-mail adressen in één keer toe te voegen dien je ze eerst toe te wijzen aan een contact, voor je dit kunt doen dien je eerst deze contacten te 'bewerken'.

Gebruik hiervoor de Notitie-applicatie op je iPhone, iPad of iPod Touch. Open de Notitie-applicatie en voer alle e-mail adressen in die je uiteindelijk in het contact wilt plaatsen. De e-mail adressen dienen gescheiden worden door een komma en een spatie. Wanneer je alle e-mail adressen hebt geplaatst in een notitie kun je ze kopiëren. Tap enige momenten op het scherm en selecteer de optie 'Selecteer alles' en tap vervolgens op kopieer.

Open de Contacten-applicatie op je iDevice en klik vervolgens rechtsboven op het plusteken om een nieuw contact toe te voegen. Voer een gewenste naam in. Tap enige momenten in de e-mail selectie van het contact en selecteer de optie 'Plak'. Alle e-mail adressen die je zojuist hebt gekopieerd worden nu toegevoegd aan het contact. Tap om te bevestigen op 'Gereed'.

Wanneer je nu een e-mail wilt sturen naar al deze mensen volstaat het om in het net aangemaakte contact te tappen op de e-mail adressen. Automatisch wordt de mail applicatie geopend en kun je een mail versturen. Eventueel kun je nog e-mail adressen verwijderen of toevoegen in het geadresseerden selectie.

Deze methode is vooral handig wanneer je regelmatig dezelfde mensen een e-mail dient te sturen en je niet één voor één alle geadresseerden wilt toevoegen.

Screencast:

Meer tips voor iOS kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Martin van R.

  2 juni 2012 om 10:58

  Prima truc als tussenstap naar het kunnen toevoegen van een groep vanuit Contacten. Het blijft dan ook een workaround; Apple heeft nog huiswerk te doen.

 • Cees K

  2 juni 2012 om 21:19

  Je kunt ook de app GroupsFree gebruiken, werkt voortreffelijk.

 • Winny van Pelt

  15 augustus 2016 om 14:27

  Het werkt dus voor geen meter, wat een achterlijk en omslachtig gedoe. Apple maak het je gebruikers eens gemakkelijk!

Een reactie toevoegen: